Για σήμερα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς και Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού η σημερινή.

* Αρχίζει σήμερα στο Λονδίνο και θα διαρκέσει έως την 1η Οκτωβρίου η 61 η Σύνοδος της Επιτροπής Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (MEPC) του ΙΜΟ. Το θέμα της μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG:GREEN HOUSE GASES) από τα πλοία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της ημερήσιας διάταξης της Επιτροπής. Το ίδιο θέμα περιλαμβάνεται και στην πολιτική agenda των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

* Ξεκινά σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, στα Μελισσιάτικα Νέας Ιωνίας Βόλου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου το ΙΒ Πανελλήνιο Λειτουργικό Συμπόσιο Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων, που διοργανώνει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Γενικό θέμα του Συμποσίου που τελεί υπό την αιγίδα του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, είναι: "Πρόσωπα και σταθμοί ορόσημα στη διαμόρφωση της θείας λατρείας".

* Τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ από τις 6 π.μ. έως τις 9 π.μ., από τις 2 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα.

* Στις 11 π.μ. στην αίθουσα Τϋπου του ΚΚΕ στον Περισσό, συνέντευξη Τύπου της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ.

* Στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο.

* Στις 12:30 μ.μ. εθιμοτυπική επίσκεψη του κυβερνήτη της φρεγάτας του γαλλικού στόλου "Surcouf", πλοιάρχου Marc- Antoine de Saint Germain στον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στη 1 μ.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23, Αθήνα) συνέντευξη Τύπου της συντονιστικής επιτροπής GAZA FLOTILLA II με θέματα: Ανακοίνωση αποφάσεων των εργασιών της Διεθνούς Συντονιστικής Επιτροπής σχετικά με την επόμενη αποστολή και ενημέρωση για την πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ. Συμμετέχουν μέλη από ΗΠΑ, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελβετία, Ολλανδία, Τουρκία, Αγγλία, Ελλάδα.

* Στις 2 μ.μ., με 99 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και αυτά της επιβολής προστίμων για αυθαίρετη τοποθέτηση διαφημιστικών σε προσόψεις κτιρίων, πάνω σε αυτοκίνητα, σε κιγκλιδώματα και σε κολώνες της ΔΕΗ.

* Στις 2:30 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, με την επίτροπο αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις, Κ. Μάλστρομ. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις.