Για άλλη μία φορά, το Ράδιο Θεσσαλονίκη, που είναι πρώτο σε ακροαματικότητα ραδιόφωνο στη Θεσσαλονίκη, επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις για τους εργαζόμενους σε αυτό. Σε χθεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων, ο -εκ των ιδιοκτητών- Στέφανος Διαμαντόπουλος τους ανακοίνωσε πως σχεδιάζουν να τους κρατούν το... ένα τέταρτο των μισθών, ενώ σε κάποιους από αυτούς έγινε πρόταση να δεχτούν να πληρώνονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και να σταματήσουν να είναι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου με μισθολόγιο.
Οι δημοσιογράφοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο Ράδιο Θεσσαλονίκη είναι ανάστατοι. Όπως μας επεσήμαναν δεν μπορούν να καταλάβουν "πώς ο πρώτος σε ακροαματικότητα σταθμός της πόλης έχει φθάσει σε αυτό το οικονομικό σημείο που δεν μπορεί να πληρώσει έξι μισθούς (σ.σ. τόσοι έχουν απομείνει οι δημοσιογράφοι του σταθμού, αφού οι υπόλοιποι είναι 'ραδιοφωνικοί παραγωγοί' οι οποίοι αμείβονται με άλλη διαδικασία και τρόπους).
Να σημειωθεί πως, δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία στο συγκεκριμένο ραδιόφωνο προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα εις βάρος των εργαζομένων. Είχαν προηγηθεί απολύσεις, για τις οποίες ο κ. Διαμαντόπουλος είχε κληθεί σε συνάντηση με το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, όπου βρέθηκε κάποια λύση -η οποία αποδεικνύεται προσωρινή.