O Μ. Μπόλαρης στη συνάντησή του
με τους δημοσιογράφους (φωτογραφία
Νώντα Στυλιανίδη από
το photoreportage.g
«Μεγάλη πρόκληση» χαρακτήρισε τον νέο θεσμό της αιρετής περιφέρειας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης για την Κεντρική Μακεδονία Μάρκος Μπόλαρης. Σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους σε ουζερί της Θεσσαλονίκης, υποστήριξε πως «στην Ελλάδα λειτουργεί ως σήμερα το πιο συγκεντρωτικό κράτος στην Ευρώπη, γιατί υπήρχε πάντα ο φόβος του κέντρου προς τις δυνάμεις της περιφέρειας».
Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες που ξεκίνησε τον προεκλογική του εκστρατεία ο κ. Μπόλαρης είπε: «Το θέμα είναι ποιος μπορεί να κάνει αυτό το όραμα πράξη. Ο καθένας έχει προσωπικές διαδρομές. Οι πολίτες θα τις βάλουν στη ζυγαριά και θα κρίνουν, ποιός κάνει για τη δουλειά και ποιος όχι. Όπως υπάρχουν θεσμοί που λήγουν σαν αυτόν της νομαρχίας, έτσι υπάρχουν και ανθρώπους που λήγουν με αυτόν τον θεσμό, έχουν και αυτοί ημερομηνία λήξης. Επιχείρησαν ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που είχε ο θεσμός, δεν το πέτυχαν και αυτό έχει καταγραφεί» πρόσθεσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης με το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Μπόλαρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι «εκπέμπουμε σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον υποψήφιο της ΝΔ και έχουμε ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο και όραμα».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, που έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, όταν ρωτήθηκε για το πότε θα ανακοινωθούν τα ονόματα των αντιπεριφερειαρχών και συμβούλων του συνδυασμού του, απάντησε ότι ήδη βρίσκεται «σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, όχι για να κλείσουν ψηφοδέλτια, αλλά για να πάρουμε μαζί μας τους καλύτερους από όλους τους τομείς της κοινωνίας», στη βάση «ενός προγράμματος, για τη δημοκρατία και την ανάπτυξη».
Οι πληροφορίες λένε πως ήδη έχουν γίνει επαφές με ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με ανθρώπους από τον επιστημονικό χώρο. Επαφές που θα συνεχιστούν και σε άλλους κοινωνικούς κύκλους.
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και νυν υποψήφιος περιφερειάρχης, φάνηκε να πιστεύει πως ο κόσμος δε θα ψηφίσει με κριτήριο το «μνημόνιο», χαρακτηρίζοντάς το «λάθος κριτήριο». Μάλιστα, πρόσθεσε πως στην αξιοποίηση του δυναμικού της περιφέρειας «κάποιοι έδωσαν εξετάσεις και έχουν κοπεί».
Από το ουζερί πέρασαν για λίγο και ο υφυπουργός εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου μαζί με τον γενικό γραμματέα προστασίας καταναλωτή Δημήτρη Σπυράκο. Δεν προλάβαιναν, όμως, να πιουν ούτε ένα ποτηράκι στο… όρθιο, καθώς είχαν να προλάβουν την πτήση τους.