Μηνύματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό του κόμματος απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στην εισήγησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος που λειτουργεί ως Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα.
Ο κ. Σαμαράς κάλεσε σε πανστρατιά για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών και, παράλληλα, προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί εκφράσεις εξωστρέφειας.

«Σας καλώ όλους σε πανστρατιά. Θα σας παρακολουθώ όλους γιατί σας θέλω όλους δίπλα μου στην πρώτη γραμμή. Όποιος θελήσει να προσφέρει όπλα στον αντίπαλο να αναλάβει τις ευθύνες του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το στίγμα της πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις πρώτες εκλογές που διεξάγονται στο μάτι του κυκλώνα, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι η ΝΔ «έχει καταρτίσει τις προγραμματικές της προτάσεις για την έξοδο από την κρίση, έχει προτείνει συγκεκριμένα, άμεσα εφαρμόσιμα, κοστολογημένα, αποτελεσματικά μέτρα, μάχεται κατά της κυβερνητικής αναξιοπιστίας και δίνει ελπίδα στο λαό και διέξοδο στη χώρα».