Αύριο, στις 12 το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επιχειρηματίας Νίκος Ευθυμιάδης, αναμένεται να αποσυρθεί από την κούρσα διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου της Θεσσαλονίκης. Τερμάτισε την προσπαθειά του πρόωρα.
Το ερώτημα, με τον κ. Ευθυμιάδη, είναι αν θα συνεχίσει, να προσφέρει στο φίλο του, όπως τον είχε ονομάσει σε παλιότερη εκδήλωση, Γιάννη Μπουτάρη, με την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο της "Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη" ή αν θα επιστρέψει στις επιχειρήσεις του. Οι πληροφορίες τον θέλουν απογοητευμένο από το ότι δεν στηρίχθηκε σε βασικές του επιλογές κι έκανε μόνος του ολόκληρο αγώνα, όμως "κοντός ψαλμός αλληλούια"...

Κι ένας μπήκε
Σήμερα, πάντως, άλλος ένας υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έκανε την εμφάνισή του. Ο δικηγόρος Ζήσης Κλεισάρης, επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη της Ανατροπής Κυβέρνησης, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Καλλικράτη", που όπως φαίνεται από τον τίτλο της παράταξής του έχει μεγάλες βλέψεις.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε, τόνισε πως η κίνησή του απευθύνεται σε όλους όσους πιστεύουν και βρέθηκαν στους απεργιακούς αγώνες ενάντια στην κυβέρνηση κι όσους θέλουν να υπερασπιστούν τη δημόσια παιδεία, υγεία και την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων στην πόλη και των οικονομικών μεταναστών.
Εμφανίστηκε αισιόδοξος, προσθέτοντας πως η κίνησή του θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, με βασικά σημεία την ανατροπή των μέτρων της κυβέρνησης, της Τρόικας, την παύση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους της χώρας, την εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, την έξοδο από την ΟΝΕ και την απαγόρευση των απολύσεων. Τέλος, τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης δημόσιων οργανισμών όπως ο ΟΣΕ και η ΕΥΑΘ.
Όπως επισήμανε ο κ. Κλεισιάρης, με βάση τις κοσμογονικές, όπως τις χαρακτήρισε, αλλαγές που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες οι εκλογές του Νοεμβρίου έχουν μεγαλύτερη σημασία από τις βουλευτικές και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα από τις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών θα δημιουργηθεί ένα «κίνημα ανατροπής» .
Είπε ακόμα ότι οι υποψηφιότητες Γκιουλέκα και Μπουτάρη, εκφράζουν τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών και έκανε γνωστό ότι η παρέμβαση της δημοτικής κίνησης θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές.