«Ανοιχτή συνέλευση της πόλης», χαρακτήρισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης -με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ- Γιάννης Μπουτάρης την πρώτη δημόσια προεκλογική συγκέντρωση της παράταξής του, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη Δ΄του λιμανιού. Αν και προσπάθησε να εμφανίσει ως ανεξάρτητη την υποψηφιότητά του, ήταν... το όλον ΠΑΣΟΚ εκεί:
Βαγγέλης Βενιζέλος, Σπύρος Βούγιας, Γιάννης Μαγκριώτης, Σίμος Δανηιλίδης, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, Λευτέρης Τζιόλας, Νάκης Λαδόπουλος, Νίκος Κριθαρίδης, Ευαγγελία Τζαμπάζη, Στέλιος Αγγελούδης, Γρηγόρης Χατζησάββας, Νίκος Ακριτίδης, Μίνα Ξηροτύρη, Κρίτων Αρσένης, Τάσος Τζήκας, ο πρώην πρόεδρος του ΑΡΗ Λ. Σκόρδας, Μιχάλης Φωτιάδης και Σταύρος Κωσταντινίδης, ήταν στους... ευδιάκριτους. Υπήρχαν κι άλλοι, που δεν ήταν δυνατό να διακριθούν, για διάφορους λόγους.
Η εκδήλωση της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», άρχισε με προβολή βίντεο, με εικόνες από την πόλη, καθώς επίσης και με παρουσίαση των θέσεων που έχουν καταθέσει τα τελευταία χρόνια ο κ. Μπουτάρης και οι συνεργάτες του.
Στην ομιλία του, είπε μεταξύ άλλων ότι από το Σεπτέμβριο του 2006 ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με στόχο, όπως υπογράμμισε, «να απαλλαγεί η πόλη από το συντηρητικό και οπισθοδρομικό σύστημα». Επισήμανε ακόμα ότι η υποψηφιότητά του δεν είναι κομματική και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα αλλάξει σελίδα.
Όσον αφορά τα περί της καθημερινότητας των Θεσσαλονικέων, αντιγράφουμε από το frappelections, που είναι ανοικτών πολιτικών πεποιθήσεων:
"(Ο Μπουτάρης θέλει) Να νοικοκυρέψει τον Δήμο και αν περισσέψουν λεφτά να κάνει και “γιορτές”. Να βρει κάποιο τρόπο να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Ποιο τρόπο; Θα τον ψάξει. Να λαμβάνει μέρος στην διοικούσα του ΑΠΘ αλλά και να δίνει υποτροφίες στον πανεπιστήμιο. Πρέπει να γίνουν και τα δυο; Μας είπε ότι μπορεί να στοίχισαν πολύ οι ποδηλατόδρομοι (1,3 εκ €) και να μην βολεύουν ιδιαίτερα, αλλά τουλάχιστον κυκλοφορούν πολλά ποδήλατα. Είναι η δεύτερη φορά που ακούω αυτή τη μαλακία, αλλά η πρώτη ήταν από ΠΑΣΟΚΟ αθηναίο που δεν γνωρίζει την πόλη. Ο Μπουτάρης τι δικαιολογία έχει;
Να αλλάξει ονομασία το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και να γίνει Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Να μην υλοποιήσει τα έργα με τα πάρκα της Νέας Παραλίας. Να συνεργάζεται με τους άλλους δήμους για να γίνονται σωστές λεωφορειολωρίδες. Να….Να….Να… Α, να μην ξεχάσω. Είπε και πόσο εκτιμά τα κόμματα σε σημείο που να δώσει την εντύπωση της δήλωσης υποταγής.
Παρ’ όλα αυτά το πρώτο που έκανε ήταν να ανταλλάξει φιλιά με τον Μπαρμπουνάκη που τον αποκάλεσε συνηποψήφιο. Μη μου πεις ότι έκανε upload το βιογραφικό του;
"

Τι ανακοίνωσε ο Μπουτάρης
Από το Γραφείο Τύπου της "Πρωτοβουλίας" ανακοινώθηκε πως:
"Ο Γιάννης Μπουτάρης, μετά από μία σύντομη εισαγωγική ομιλία, έδωσε το λόγο τους πολίτες και απάντησε σε ερωτήσεις που δέχθηκε.
Για τους 5.000 εργαζόμενους στο Δήμο, είπε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις αλλά θα αξιοποιηθεί σωστά το προσωπικό, με την εφαρμογή διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου.
Για τα δημοτικά ΜΜΕ, TV 100 και FM 100, είπε ότι θα πάψουν να λειτουργούν ως προπαγανδιστικός μηχανισμός και θα αναμορφωθούν πλήρως για ελεύθερη και πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών.
Για τους παλιννοστούντες είπε ότι αποτελούν σημαντικό τμήμα της κοινωνίας της πόλης και θα αντιμετωπισθούν σαν ισότιμοι πολίτες. Τα πρόβλημα που υπάρχουν αφορούν στους νεοεισερχόμενους και στους μετανάστες τους μη νόμιμους, για τους οποίους θα πρέπει να λειτουργήσουν Κέντρα Μεταναστών
Για τη συνεργασία Δήμου και Πανεπιστημίου, είπε ότι ο Δήμος θα μπορεί να μετέχει στη Δ.Ε. του Πανεπιστημίου, να διαθέσει δημοτικά κτίρια για να χρησιμοποιηθούν σα φοιτητικές εστίες, να θεσπίσει υποτροφίες και βραβεύσεις για τους φοιτητές που αριστεύουν
Για το παρεμπόριο είπε ότι θα πρέπει όλοι οι πλανόδιοι πωλητές να ενταχθούν στην νόμιμη οικονομία, να προμηθευτούν ταμειακές μηχανές και να λειτουργούν σε περιοχές- π.χ. πεζοδρόμους - όπου δεν θα θίγεται ο εμπορικός κόσμος. Για το πρόβλημα με την εκτεταμένη κατάληψη δημοσίων χώρων από τραπεζοκαθίσματα είπε ότι θα εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος αλλά ζήτησε και από τους επιχειρηματίες, αυτοέλεγχο για αυτορρύθμιση της κατάστασης.
Για τη θαλάσσια συγκοινωνία είπε ότι θα αξιολογηθούν οι υπάρχουσες μελέτες για να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη και συγκοινωνιακή υποδομή και από θαλάσσης. Τόνισε ότι θεωρεί απολύτως απαραίτητη , τουλάχιστον αρχικά, την επιδότηση του εισιτηρίου από την Πολιτεία.
Για τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη, όπως η Παρευξείνια Τράπεζα και το CEDEFOP, είπε ότι ο Δήμος θα καλλιεργήσει σχέσεις συνεργασίας μαζί τους , προσπαθώντας για την επίλυση τυχόν προβλημάτων , όπως μόνιμη στέγη για την Τράπεζα Ευξείνου Πόντου.
Για το κυκλοφοριακό πρόβλημα είπε ότι θα συγκεντρωθούν και θα αξιολογηθούν οι υπάρχουσες μελέτες και, σε συνδυασμό με τους οικονομικούς πόρους που μπορούν να εξασφαλισθούν, θα σχεδιασθούν παρεμβάσεις στη πόλη.
Για τον ΟΛΘ είπε, ότι θα απασχολήσει το Δήμο η εμπορική ανάπτυξη του λιμανιού, ο τρόπος εξυπηρέτησης της επιβατικής κίνησης τουλάχιστον προς και από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ίσως μέσα από εταιρεία λαϊκής βάσης, ενώ τόνισε ότι η 1η προβλήτα θα πρέπει να αποδοθεί στη πόλη .
Για τη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών από τοξικομανείς σε δημόσιους χώρους και πάρκα είπε ότι υπάρχουν τρόποι να βοηθηθούν, μέσα από Κέντρα Υποστήριξης Τοξικομανών, δίνοντας έτσι παράλληλα και λύση στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί για τους υπόλοιπους πολίτες".

Για το πλήρες κείμενο του argos_t στο frappelections, κάνε κλικ εδώ.