ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Στοπ στις μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών από τον συντελεστή ΦΠΑ 11% στον συντελεστή 23% βάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να μην υπάρξουν νέες επιβαρύνσεις στα νοικοκυριά που πλήττονται ήδη από την κρίση και τα μέτρα λιτότητας και να μην εκτιναχθεί ο πληθωρισμός σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα. Αυτό υποστηρίζουν με σημερινό δημοσίευμά τους τα "Νέα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "το βασικό εναλλακτικό σενάριο που μελετά τώρα το υπουργείο Οικονομικών είναι η πλήρης ενοποίηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης καθ΄ όλη τη χειμερινή περίοδο. Δηλαδή να μη μειωθεί, όπως τα προηγούμενα χρόνια, από τις 15 Οκτωβρίου ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης για να είναι χαμηλή η τιμή του αλλά να παραμείνει στα ίδια επίπεδα με το πετρέλαιο κίνησης".
Μάλιστα, το μέτρο σχεδιάζεται να συμπεριληφθεί στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, αναφέρεται στο ρεπορτάζ.
"Το εναλλακτικό σχέδιο προβλέπει ότι το πετρέλαιο θέρμανσης από τα μέσα Οκτωβρίου δεν θα πωλείται προς π.χ. 0,65 ευρώ το λίτρο (η περσινή τιμή με τον μειωμένο φόρο) αλλά σε σχεδόν διπλάσια τιμή (αφού πέρσι τον χειμώνα η τιμή του πετρελαίου κίνησης ήταν περίπου 1,11 ευρώ το λίτρο). Σημειώνεται ότι πέρσι και τα προηγούμενα χρόνια το πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 15 Απριλίου επιβαρυνόταν με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 21 ευρώ το χιλιόλιτρο. Από φέτος όμως, με βάση το μέτρο που εξετάζεται, θα πωλείται με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 412 ευρώ το χιλιόλιτρο, όσο δηλαδή είναι η φορολογία στο πετρέλαιο κίνησης εξασφαλίζοντας σημαντικά ποσά για τα έσοδα του κράτους", τονίζεται στο δημοσίευμα.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 12.20

Και η Ναυτεμπορική
Το ίδιο θέμα έχει και η οικονομική εφημερίδα "Ναυτεμπορική", μόνον που προσθέτει κι ένα άλλο σενάριο, σαφώς πιο καλό για τα νοικοκυριά.
Όπως γράφει η Ναυτεμπορική, με δεδομένο ότι δεν μπορεί να στηριχθεί στην πορεία των εσόδων που βρίσκονται σε «ελεύθερη πτώση», παρά τη βελτίωση των εισπράξεων από το σκέλος του ΦΠΑ που αυξήθηκαν κατά 10,8% τον Αύγουστο, το οικονομικό επιτελείο είναι αναγκασμένο να αναζητήσει νέες «πηγές» προκειμένου να «καλύψει» 1 δισ. ευρώ το 2011 και άλλα 600 εκατ. ευρώ το 2012.
Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις, ψάχνουν για τις εναλλακτικές πηγές εσόδων και καταστρώνουν σχέδια τα οποία θα παρουσιάσουν εντός των προσεχών ημερών στον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος και θα δώσει το «πράσινο φως» για την υλοποίησή τους.
Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, εκτός της αύξησης της τιμής των καυσίμων, ένα άλλο εναλλακτικό σχέδια που εκπονούν οι παράγοντες του υπουργείου προβλέπει:
* Νέες ρυθμίσεις, που θα αφορούν είτε τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με τη χορήγηση σημαντικών εκπτώσεων για την εξόφλησή τους, είτε την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι αντίθετος με τις εν λόγω ρυθμίσεις, όμως δέχεται πιέσεις να «βάλει νερό στο κρασί του», αφενός γιατί στο τέλος του έτους παραγράφονται οι χρήσεις 2000-2003 και ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν προλαβαίνει με το φόρτο εργασίας που έχει να τις ελέγξει, γεγονός που θα στερήσει σημαντικά έσοδα από τα κρατικά ταμεία, αφετέρου δε γιατί είναι μέτρα που μπορούν να ενισχύσουν τις εισπράξεις και να αποτελέσουν ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας που θα αποτρέψει την αύξηση ή την επιβολή νέων φόρων.