Ένας 45χρονος ναύτης από τον Πειραιά αγνοείται στο Θερμαϊκό κόλπο. Ο ναύτης, μέλος του πληρώματος του ρυμουλκού «Πολικός» της εταιρίας Πορτολός, εξαφανίστηκε από το πλοίο πιθανόν τις νυκτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες.


Το πλοίο ρυμουλκούσε μαούνες με οικοδομικά υλικά για τα έργα επέκτασης του διαδρόμου 1028 του αεροδρομίου Μακεδονία, από το Λιτόχωρο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ναύτης ολοκλήρωσε τη βάρδια του στις 10 το πρωί. Η απουσία του έγινε αντιληπτή όταν ένας άλλος ναύτης πήγε να τον ξυπνήσει περίπου στις 4 το απόγευμα σήμερα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η άτυχος ναύτης χάθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Μικρό Έμβολο και τη Γρίτσα Λιτοχώρου. Σε αυτή τη περιοχή εστιάζονται οι έρευνες των σκαφών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
Στο ρυμουλκό υπηρετούσε πλήρωμα τεσσάρων ατόμων που σύμφωνα με πληροφορίες εναλλασσόταν σε δύο βάρδιες των δύο ατόμων, σε όλο το 24ωρο.
Μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στα Ρυμουλκά καταγγέλλουν για ακόμα μια φορά τη μείωση του αριθμού των μελών των πληρωμάτων των ρυμουλκών που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των συνθηκών ασφαλείας.