Για σήμερα Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Στην Κοπεγχάγη μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, Πέτρος Ευθυμίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην έδρα της συνέλευσης μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Συνέλευσης τον Ιούλιο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα γίνει ο σχεδιασμός των δραστηριοτήτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, στη διάρκεια της θητείας του.

* Στις 9 π.μ. στη Θεσσαλονίκη ο αγιασμός για την έναρξη της 75ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

* Στις 9:30 π.μ. στο κτίριο διοίκησης της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης.

* Στις 10 π.μ. στο κτίριο διοίκησης της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα έχει συναντήσεις με τις διοικήσεις και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη ΔΕΘ ΑΕ και στην HELEXPO.

* Στις 10 π.μ. στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ανοιχτή συζήτηση-διάλογος με θέμα: "Μπροστά στην κρίση". Ομιλητές: Αρης Καζάκος, καθηγητής Τμήματος Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, πρόεδρος ΕΣΔΕΠ, καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος, Σπύρος Μαρκέτος, επίκουρος καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, Σώτη Τριανταφύλλου, συγγραφέας, Διονύσης Τσακνής, μουσικός. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 10:30 π.μ. ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης και υφυπουργοί Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννης Κουτσούκος θα επισκεφθούν το περίπτερο του υπουργείου στις εγκαταστάσεις της 75ης ΔΕΘ.

* Στις 10:45 π.μ. επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στους εκθεσιακούς χώρους της ΔΕΘ.

* Στις 11:30 π.μ. ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, θα επισκεφθεί την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη.

* Στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, θα εγκαινιάσει το περίπτερο του υπουργείου στην 75η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

* Στις 12 το μεσημέρι ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Θανάση Παφίλη, σε καφενείο της Νέας Ιωνίας, απέναντι από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής.

* Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) συναυλία με τον Διονύση Τσακνή, τον Λάκη Παπαδόπουλος, τον Γιάννη Γιοκαρίνη, τους Lexicon Project και την Ισμήνη Πεπέ. Τη συναυλία θα ανοίξουν μουσικά φοιτητικά συγκροτήματα του ΑΠΘ. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών ΑΠΘ τα εγκαίνια της έκθεσης: "Νεοελληνική Τέχνη από τη Συλλογή Γιώργου Κητή", με έργα από μερικούς από τους πιο σημαντικούς Ελληνες καλλιτέχνες, όπως τον Νικόλαο Γύζη, το Δημήτρη Μυταρά και τον Γιάννη Γαϊτη, τον Νίκο Χατζηκυριάκο Γκίκα, τον Γιάννη Τσαρούχη και τον Λουκά Βενετούλια. Η έκθεση αυτή αποτελεί ένα πανόραμα της νεοελληνικής τέχνης, μια επιτομή της ιστορίας της ελληνικής ζωγραφικής και χαρακτικής. Διάρκεια έκθεσης έως 3 Οκτωβρίου.

* Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ΕΒΕΘ - Τσιμισκή 29, Θεσσαλονίκη, ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ΚΕΕΕ .

* Στη 1:30 μ.μ. επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Bidoun Video Project 2010».

* Στις 2 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Macedonia Palace» στη Θεσσαλονίκη ομιλία του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στο γεύμα εργασίας που θα παραθέσει η Κεντρική Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

* Στις 6 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην κατάργηση βασικών θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων που επιχειρεί η κυβέρνηση.

* Στις 7 μ.μ. ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, θα εγκαινιάσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

* Στις 8 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" στη Θεσσαλονίκη, ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

* Στις 9:30 μ.μ. στην πισίνα του ξενοδοχείου Macedonia Palace Hotel (Μ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη) κοκτέϊλ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) στο πλαίσιο της 75ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).