Ο υπεύθυνος του εργαστηρίου
νανοτεχνολογίας, Καθηγητής του ΑΠΘ,
κ. Στέργιος Λογοθετίδης
Διεθνές συνέδριο για τις νανοεπιστήμες και νανοτεχνολογίες, καθώς και συνέδριο για τα οργανικά ηλεκτρονικά θα πραγματοποιηθεί από τις 10 ως τις 16 Ιουλίου 2011 στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Όπως επισήμανε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπεύθυνος του εργαστηρίου νανοτεχνολογίας, Καθηγητής του ΑΠΘ, κ. Στέργιος Λογοθετίδης, τον επόμενο Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί, σε με τη στήριξη της HELEXPO, η έκθεση Nanotex 2011, η οποία έχει ως θεματολογία εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στο περιβάλλον, ιατρική, παραγωγή τροφίμων κ.α..
Στο ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή από 10-16 Ιουλίου 2011, διοργανώνεται και το 8ο Διεθνές Συνέδριο στις Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες, αλλά και το 4ο Διεθνές Συμπόσιο Εύκαμπτων Ηλεκτρονικών, τα οποία πλέον έχουν περισσότερο επιχειρηματικό χαρακτήρα, σε σχέση με το παρελθόν.
Σύμφωνα με τον κ. Λογοθετίδη, το εργαστήριο νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ υλοποιεί τρία ερευνητικά προγράμματα, τα οποία χρηματοδοτούνται από τη γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, το υπουργείο Παιδείας και ευρωπαϊκά κονδύλια.
Το πρώτο πρόγραμμα αφορά έρευνα και κατασκευή ορθοπεδικών υλικών, τα οποία έχουν επικαλύψεις εύκαμπτων υλικών, το δεύτερο φωτοβολταϊκά και ηλεκτρονικά με εύκαμπτα υλικά και το τρίτο υφάσματα με ενσωματωμένα νανοϋλικά.
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της HELEXPO, κ. Γιώργος Μαραντέλος και ο Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, κ. Ελευθέριος Ιακώβου.