Για αχαριστία και αγνωμοσύνη κατηγόρησε τον Κώστα Γκιουλέκα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Καπετανόπουλος. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Καπετανόπουλος το μεσημέρι δήλωσε ότι εξαπατήθηκε από τον υποψήφιο Δήμαρχο ο οποίος, όπως είπε, αρχικά του είχε ζητήσει να μπει στο επιτελείο του και στη συνέχεια τον αγνόησε πλήρως.
Ο επί 22 χρόνια πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον Κώστα Γκιουλέκα λέγοντας ότι δε θα τον στηρίξει στις εκλογές ενώ τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη.
Άμεση ήταν απάντηση του Κώστα Γκιουλέκα ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε: «Η πολιτική διαδρομή και η προσφορά καθενός είναι γνωστή και σεβαστή. Η οποιαδήποτε, όμως, πορεία δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να συμπεριφέρεται με σκαιό και ανάρμοστο τρόπο, στρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Για την “Ομάδα Δημιουργίας” η ανταπόκριση στην απαίτηση της κοινωνίας για ανανέωση είναι απολύτως αδιαπραγμάτευτη».
Αξίζει να τονιστεί ότι την ώρα που ο κ. Καπετανόπουλος έδινε συνέντευξη τύπου καταγγέλλοντας τον Κώστα Γκιουλέκα, ο υποψήφιος Δήμαρχος μιλούσε γι’ αυτόν με τα καλύτερα λόγια από το βήμα της εκδήλωσης παρουσίασης των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της «Ομάδας Δημιουργίας».