Κάποιος δημιούργησε έλλειμμα
αξιοπιστίας και κάποιος
έκανε ό,τι μπορούσε να το αυξήσει...
Μήνυμα στις τράπεζες να ανοίξουν τις κάνουλες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων έστειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα ημερίδας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που οργάνωσε ο Τομέας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων του ΠΑΣΟΚ Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα και στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, μπορεί να επανεξεταστεί το ΤΕΜΠΜΕ καθώς παρά το γεγονός ότι υπάρχει η βούληση της κυβέρνησης παρατηρείται μια δυστοκία, με τις τράπεζες να μην δίνουν εύκολα χρηματοδότηση. Για το λόγο αυτό κάλεσε τις τράπεζες να πάρουν το ρίσκο της χρηματοδότησης προκειμένου να μπορέσει να γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας.
Μίλησε πάλι για διαφθορά που είχε αναπτυχθεί, υποστήριξε πως «ως σοσιαλιστές δεν πρέπει να φοβόμαστε την έννοια του επιχειρείν», έκανε λόγο για κοινωνική επιχειρηματικότητα και, για άλλη μία φορά, υποστήριξε ότι η χώρα κληρονόμησε έλλειμμα αξιοπιστίας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Κάλεσε τις επιχειρήσεις να γίνουν ανταγωνιστικές και να προωθήσουν καινοτόμες ιδέες, χωρίς, πάντως, να εξαγγείλει προγράμματα προώθησης της καινοτομίας.