Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε, οι
κ.κ. Γκιουλέκας (αριστερά) και
Μάνθος (δεξιά)
Με τον Κ. Γκιουλέκα, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη", θα κατέβει, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, ο πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Μάνθος. Η ανακοίνωση της συνεργασίας έγινε σήμερα, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με τον κ. Μάνθο.
Στη συνάντηση ο υποψήφιος Δήμαρχος ζήτησε τη συνεργασία του π. Πρύτανη στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της “Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη”.
Ο κ. Μάνθος αποδέχτηκε την πρόταση συνεργασίας και τόνισε πως "ο κύκλος που έκλεισα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι ένας κύκλος σημαντικός που μου έδωσε πολύ μεγάλο βάθος προοπτικής και εμπειρίας κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να κατατεθεί ως διακονία από το πρόσωπό μου στο Δήμο. Θεωρώ ότι το Πανεπιστήμιο είναι βασικός πυλώνας της κοινωνίας και μπορεί να συνεισφέρει με πάρα πολλούς τρόπους στον αγώνα του Δήμου όχι μόνο για υψηλές ιδέες, για στρατηγική και για στοχοθεσία αλλά για σημαντική βελτίωση της καθημερινότητας και των απλών προβλημάτων που απασχολούν τους δημότες".
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας τόνισε για τη συμμετοχή του κ. Μάνθου πως "η πιο βαθιά σύνδεση της πόλης μας και των αναγκών της με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τη γνώση που παράγουν είναι βασική προτεραιότητα. Σκοπός μας είναι να αναζητούμε από κοινού λύσεις και ιδέες για την πόλη, να αξιοποιούμε τα αποτελέσματα της έρευνας, να στηρίζουμε την καινοτομία και να μεριμνούμε για τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που ζουν στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύουμε σε μια Θεσσαλονίκη που ζει και αναπτύσσεται με όρους κοινότητας, συνθέτοντας όλες τις δημιουργικές της δυνάμεις. Σ' αυτή την προσπάθειά μας ο Πρύτανης Αναστάσιος Μάνθος, πολύτιμο κεφάλαιο για την πόλη μας με τις γνώσεις του, την εμπειρία του, το ερευνητικό του έργο και με την κοινωνική του προσφορά δυναμώνει την ομάδα μας στην προσπάθειά μας για μία καλύτερη Θεσσαλονίκη".