Για σήμερα, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010 (καλό μήνα σε όλους) είναι προγραμματισμένα τα εξής:

* Σε ισχύ από σήμερα η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Υψηλά τα πρόστιμα για τους παραβάτες, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

* Αρχίζει σήμερα η εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 3869/2010 για την επιδίωξη εξώδικου συμβιβασμού του οφειλέτη με τους δανειστές, η μη επίτευξη του οποίου αποτελεί άλλωστε προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης ρύθμισης των χρεών στο δικαστήριο.

* Με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο θα συναντηθεί σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Τουρκία. Ο κ. Δρούτσας θα παραστεί και στη θεία λειτουργία για την εορτή της Ινδίκτου.

* Το θέμα της κάλυψης από το πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι επιχειρηματίες, συζητούν σήμερα οι διοικήσεις του ΤΕΜΠΜΕ, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ Αντικείμενο της σύσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε.με την παρουσία των διοικητών του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου και του ΟΑΕΕ, Γεράσιμου Βουδούρη, είναι ο συντονισμός μεταξύ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε., με στόχο την αξιοποίηση εκ μέρους των επιχειρήσεων των δυνατοτήτων που τους παρέχονται για τη λήψη χαμηλότοκων δανείων, προκειμένου να καλύψουν τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές τους.

* Αναλαμβάνουν σήμερα τα καθήκοντά τους οι νέες πρυτανικές αρχές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, οι οποίες εξελέγησαν κατά τις εκλογές της 25ης και 27ης Μαΐου.

* Αυξάνονται από σήμερα τα τιμολόγια της ΕΥΑΘ Α.Ε., από 5% μέχρι 12% αναλόγως την κατανάλωση, με την επαναφορά σε ισχύ της ΚΥΑ 11741/06, που ρυθμίζει την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας.

* Αρχίζει σήμερα το οκταήμερο οδικής ασφάλειας (1-8 Σεπτεμβρίου 2010) στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνει με πρωτοβουλία του νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το περιοδικό αυτοκινήτου Auto Τρίτη, το Mediterranean Cosmos, τον γερμανικό οργανισμό DEKRA και το Ράδιο Θεσσαλονίκη.

* Στις 9 π.μ. στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε), συνεδριάζει υπό τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα, η Επιτροπή Μεγάλων Εργων και Υποδομών. Κατά τη συνεδρίαση θα γίνει ενημέρωση και εισηγήσεις για τα έργα παραχώρησης από τις αρμόδιες ομάδες εργασίας, ενώ θα συζητηθούν, ανάμεσα σε άλλα θέματα, ο συντονισμός των ενεργειών για το Στρατηγικό Σχέδιο Υποδομών Μεταφορών της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της, οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις για την εγκατάσταση Μονάδων Αφαλάτωσης στα Ανυδρα Νησιά του Αιγαίου και τη λειτουργία αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών.

* Στις 10 π.μ. η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ΠΟΣΔΕΠ, εν όψει της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους.

* Στις 10 π.μ. στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης, συνάντηση του προέδρου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, με τον βουλευτή Β' Αθηνών της Ν.Δ., Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

* Στις 10:30 π.μ. στα γραφεία του ΣΥΝ (Πλατεία Ελευθερίας 1 και Πειραιώς) συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών ΠΣΑΠ .

* Στις 11 πμ, συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος των φετινών 45ων Δημητρίων θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο (Βασ. Γεωργίου 1α, ισόγειο). Για τις εκδηλώσεις του ολοκληρωμένου προγράμματος των Δημητρίων θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Γάκης ενώ θα διανεμηθούν αναμνηστικά της φετινής διοργάνωσης.

* Στις 12 μμ, συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ με θέμα "οι βρόμικες μπίζνες της Πράσινης Ανάπτυξης", στην αίθουσα του 7ου ορόφου του ΕΚΘ

* Στις 12 το μεσημέρι η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, εν όψει της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους.

* Στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Macedonia Palace» συνέντευξη Τύπου του υποψηφίου περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, νυν νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, με θέμα την ανακοίνωση υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών του συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Παναγιώτης Ψωμιάδης».

* Στη 1 μ.μ. στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, θα συναντηθεί με τον απερχόμενο Αμερικανό πρέσβη, Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

* Στη 1 μμ, η Η Κίνηση Πολιτών «Πρώτα η Πόλη μας» και ο εκπρόσωπός της Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ενόψει των επικείμενων Δημοτικών εκλογών, παραθέτουν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδρίων της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ. (Στρ. Καλλάρη 5, 3ος όροφος).

* Στις 1:30 μμ, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, με την ευκαιρία της 75ης ΔΕΘ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου (Αριστοτέλους 27, 2ος όροφος).

* Στις 4 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη της ΠΑΣΚΕ συμβασιούχων του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομικών Ελλάδος ΟΔΙΕ .

* Στις 4:30 μ.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο «Ενιαίο Μητρών Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων».

* Στις 5 μ.μ. συνεδριάζει στα γραφεία της (Γενναδίου 8 και Ακαδημίας 65) το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το σχέδιο νόμου «Ανάπτυξη της Διά Βίου Μάθησης»

* Στις 5:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), σύσκεψη του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού του κόμματος.

* Στις 6 μ.μ. στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Συντονιστικού Οργάνου.

* Στις 6:30 μ.μ. την Ακτή Ελεφαντοστούν αντιμετωπίζει η Εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ. Χθες η ομάδα ηττήθηκε με 76-65 από την Εθνική Τουρκίας.

* Στις 7 μμ, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει, στο θέατρο του Πάρκου της Ν. Ελβετίας την καθιερωμένη «Τελετή Λήξης» του προγράμματος: «Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών των Σχολείων, για εργαζόμενες μητέρες – Καλοκαίρι 2010». Στην διάρκεια της «Τελετή Λήξης» όλοι οι μαθητές της Δημιουργικής Απασχόλησης θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους καθώς και θεατρικά δρώμενα, γυμναστικές επιδείξεις, μουσικοχορευτικά και παραδοσιακούς χορούς. Επίσης, θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα στους εθελοντές του προγράμματος.

* Στις 8:30 μμ, το Ε΄ Δημοτικό Διαμέρισμα διοργανώνει ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Στιγμές" με τη συμμετοχή του Γιάννη Αγγέλου και του Γιάννη Σεμιτσόγλου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στην αίθουσα τέχνης του Ε΄ Διαμερίσματος (Πέτρου Συνδίκα 24). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 09:00 έως τις 14:30 και από τις 17:30 έως τις 21:30, εκτός Σαββάτου και Κυριακής.