Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και πολιτικοί φορείς, με δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, ετοιμάζονται να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μνημόνιο και τα κυβερνητικά μέτρα, με σειρά διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη. Διαδηλώνουν προς την πλατεία ΧΑΝΘ, 200 μέτρα από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς.
Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν, στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Ξεχωριστό συλαλλητήριο διοργανώνουν -την ίδια ώρα, στην πλατεία Αριστοτέλους- το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών), η ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση), το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και η ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος).
Νωρίτερα, στις 5:30 είναι το ρανετβού των Σιδηροδρομικών στον ΝΣΘ από όπου θα ξεκινήσουν για να ενωθούν με τις πορείες των συνδικάτων στην πλατεία Αριστοτέλους. Θα υπάρξουν και άλλες προσυγκεντρώσεις κι έτσι καλό είναι να μην κυκλοφορείτε με τα αυτοκίνητά σας από τις 5.30 κι έπειτα στο κέντρο, επειδή θα ταλαιπωρηθείτε από τις συνεχείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Στις 7 μέλη του αναρχικού χώρου συγκεντρώνονται στην Καμάρα ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία Συντριβανίου συγκεντρώνονται μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης.