Σε άμεση συνεδρίαση για σήμερα, στις 2 μετά το μεσημέρι, καλούν οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά, Κανάλι 1. Ζητούν από τις Ενώσεις, Δημοσιογράφων, Τεχνικών και Υπαλλήλων, να συμμετάσχουν και να κηρύξουν στάση εργασίας, ώστε να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση.
Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η διοίκηση έχει πάρει «επικίνδυνο κατήφορο» και πως «απολύουν όσους αντιδρούν επειδή είναι απλήρωτοι το μισθό τους».
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, η διοίκηση «εδώ και μήνες ταλαιπωρεί τους εργαζόμενούς της με υπέρογκες καθυστερήσεις πληρωμών, χυδαίους τσαμπουκάδες-πειθαρχικά, εκφοβισμό του τεχνικού προσωπικού που αντιδρά με κινητοποιήσεις, καθώς και με την παράνομη πρόσληψη συμβασιούχου χωρίς ΑΣΕΠ που εργάζεται σε θέση ηχολήπτη (αφού όλοι οι νομίμως εργαζόμενοι τεχνικοί βρίσκονται σε κινητοποίηση) και την χρήση πληρωμένης δημοτικής υπαλλήλου στις θέσεις των ηχοληπτών που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας».
Οι τεχνικοί αντέδρασαν σε όλα αυτά με επίσχεση εργασίας και η διοίκηση προχώρησε σε αποστολή με δικαστικό επιμελητή των απολύσεων τριών εργαζομένων (ένας εκ των οποίων είναι και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των Τεχνικών).
Οι εργαζόμενοι καλούν το Δήμαρχο Πειραιά, το Υπουργείο Εσωτερικών, την Υπουργό Εργασίας και το ΣΕΠΕ «να πάρουν επιτέλους μέτρα» και ζητούν ανάκληση των απολύσεων και αποπληρωμή των μισθών.