Φρούριο η Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες οι αστυνομικοί και χιλιάδες και οι διαδηλωτές, αν και λιγότεροι από πέρσι. Ηδη μέλη αντιεξουσιαστικών κινήσεων ξεκίνησαν πορεία απο την πλατεία Συντριβανίου ενώ σε εξέλιξη είναι οι συγκεντρώσεις:
- ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στο άγαλμα Βενιζέλου στην Εγνατία, όπου συγκεντρώνονται και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
- Του ΠΑΜΕ στη λεωφόρο Νίκης.
Οι πορείες θα καταλήξουν στην πλατεία ΧΑΝΘ, λίγα μέτρα απο το Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης της ΔΕΘ, στο οποίο ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στις 8 το βράδυ.
Κάγκελα, δεκάδες κλούβες και δοιμιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικοί με πολιτικά που περιφρουρούν το χώρο και αποκλείουν κάθε πρόσβαση στο Συνεδριακό Κέντρο, σε οποιονδήποτε δεν έχει πρόσκληση.
Την ίδια ώρα, χιλιάδες αστυνομικοί περιφορουρούν τον όγκο των διαδηλωτών. Δύο ελικόπτερα της ΕΛ. ΑΣ. πετούν πάνω απο τον χώρο των συγκεντρώσεων, οι κάμερες της τροχαίας είναι στραμμένες προς τις πορείες και τρεις εισαγγελείς επιτηρούν τα μέτρα της αστυνομίας: ένας στο κέντρο συντονισμού και δύο στις πορείες, ώστε αν χρειαστεί να δώσουν εντολή για να πραγματοποιηθούν προσαγωγές και συλλήψεις.
Δρακόνεται τα μέτρα και στο ΑΠΘ ενώ φυλάσσεται κάθε πιθανός στόχος αλλά και τα ξενοδοχεία όπου μένουν ο πρωθυπουργός και μέλη της Κυβέρνησης.
Πονοκέφαλο προκαλεί στις αρχές και ενδεχόμενη πορεία φιλάθλων του ΠΑΟΚ προς την έκθεση μετά τη λήξη του αγώνα Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ.

με πληροφορίες από το Newsit.gr