«Η εμβέλεια και το εκτόπισμα του Κώστα Γκιουλέκα ξεπερνούν τα στενά όρια της ΝΔ και ακουμπούν όλη τη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντησή του με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης και δήλωσε «βέβαιος για την επιτυχία του».
Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε από τον κ. Γκιουλέκα για τον συνδυασμό του «Ομάδα Δημιουργίας για την Πόλη» και την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας του, τις προτάσεις του για την ανάπτυξη και την πόλη και τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του, για το οποίο παρατήρησε, ότι περιλαμβάνει αρκετούς νέους ανθρώπους.
Στη συνέχεια ο αρχηγός της ΝΔ, συνοδευόμενος και από τον γραμματέα της Κ.Ε. της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον γραμματέα οργανωτικού της ΝΔ Μανώλη Αγγελάκα και από άλλα στελέχη της ΝΔ ξεναγήθηκε από τον Κώστα Γκιουλέκα στο κέντρο της πόλης, διασχίζοντας μια μικρή απόσταση επί της οδού Τσιμισκή.
«Πιάνεται η καρδιά σου, όταν στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης βλέπεις τόσα πολλά κλειστά μαγαζιά. Είναι το μαστίγωμα που δέχεται ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης, αλλά αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, από αυτήν την πολιτική που θέλει, λιτότητα, λιτότητα, λιτότητα και μόνο λιτότητα, ως λύση για την κρίση. Και σήμερα από τα στόματα, όσων έφτιαξαν το πρόγραμμα του μνημονίου ακούσαμε το αντίθετο. Ότι δηλαδή είχαν προσφέρει λάθος μίγμα», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε στις δηλώσεις του:
«Είμαι εδώ σε αυτές τις δύσκολες ώρες με έναν άνθρωπο ο οποίος εκπροσωπεί για μας, συμβολίζει ότι καλύτερο έχει η πόλη, για να αποκτήσει το δυναμισμό που απαιτούν οι δύσκολες περιστάσεις στις οποίες όλοι έχουμε μπει. Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα, τον Κώστα τον Γκιουλέκα».