Για σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Στην Αθήνα θα βρίσκονται σήμερα οι εκπρόσωποι της «τρόϊκας» - Ε.Ε., Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , οι οποίοι θα ασχοληθουν με την κατάρτιση του προϋπολογισμού και την υστέρηση φόρων.

* Αρχίζει σήμερα στο Οσλο η σύσκεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας ΔΟΕ , με θέμα: «Οι προκλήσεις της Ανάπτυξης, Απασχόληση και Κοινωνική Συνοχή».

* Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο οποίο θα συμμετάσχει και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η ημερήσια διάταξη θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Σεπτεμβρίου, θέματα του οποίου θα είναι αφενός οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τους στρατηγικούς εταίρους και ιδίως με τις ανερχόμενες οικονομίες της Ασίας και αφετέρου ζητήματα οικονομικής διακυβέρνησης.

* Εκδήλωση για τη διαφάνεια στις περιφερειακές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Eνωσης οργανώνεται σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο υπό την αιγίδα του Μιχάλη Τρεμόπουλου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων και αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

* Εναρξη της σχολικής χρονιάς σήμερα για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επί ποδός τα κλιμάκια της Τροχαίας για ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία.

* Αρχίζουν σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011, οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα www3.aegean.gr/ypodoxi μπορούν να βρουν πληροφορίες για τη διαδικασία εγγραφής και να "κατεβάσουν" σε ηλεκτρονική μορφή τον ειδικό οδηγό 100 σελίδων με πληροφορίες για τις πρώτες ημέρες εγκατάστασης στο νησί.

* Τελευταία ημέρα η σημερινή για την υποβολή αιτήσεων πρόσληψης 500 ειδικών φρουρών.

* Από σήμερα στον ΟΑΕΔ η κατάθεση των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες στο www.oaed.gr

* Τελευταία ημέρα η σημερινή για την υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού στα καλλιτεχνικά σχολεία, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, εξειδικευμένου στους τομείς: θεάτρου, κινηματογράφου, κλασικού και σύγχρονου χορού για το σχολικό έτος 2010-2011. Πληροφορίες στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.minedu.gov.gr

* Σε απεργία διαρκείας από σήμερα οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης. Μένουν από καύσιμα τα πρατήρια σε όλη τη χώρα.

* Στις 9 π.μ. έως τις 10 π.μ. στην κοινή διάσκεψη Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας στο Οσλο, συμμετοχή του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην εναρκτήρια συζήτηση των πολιτικών ηγετών.

* Στις 9 π.μ. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα παραστεί στον αγιασμό, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στο Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 8).

* Στις 9:15 π.μ. επίσκεψη της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στο 20ό Γυμνάσιο Περιστερίου (Κατσαντώνη 16) και συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας.

* Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, στο πλαίσιο έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

* Στις 11 π.μ . στο Οσλο, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Γιάνς Στόλτεμπεργκ.

* Στις 12 το μεσημέρι, συνέντευξη τύπου για την παράσταση "Λα Πουπέ" με την Άννα Κοκκίνου στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου στην Πλατεία ΧΑΝΘ, στο πλαίσιο των 45ων Δημητρίων.

* Στις 12:30 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη, συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Οικονομίας της Ουγγαρίας, Dr Zsolt Becsey, του πρέσβης της χώρας, Jozsef Toth και του συμβούλου για τις εμπορικές και οικονομικές υποθέσεις της ουγγρικής πρεσβείας στην Ελλάδα, Akos Nemeth, με την ευκαιρία της 75ης ΔΕΘ όπου τιμώμενη χώρα είναι η Ουγγαρία.

* Στη 1 παρά τέταρτο μετά το μεσημέρι στο Οσλο, συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, του πρωθυπουργού της Νορβηγίας, Γιάνς Στόλτεμπεργκ, του πρωθυπουργού της Ισπανίας, Χοζέ Θαπατέρο, του προέδρου της Λιβερίας, Ε. Σέρλιφ, του διευθύνοντος συμβούλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, και του γενικού διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, Χουάν Σομάβια.

* Στις 4 μ.μ. στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, η κηδεία του ηθοποιού Δημήτρη Καμπερίδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο μετά από ολιγόμηνη μάχη με την επάρατο νόσο.

* Στις 5 μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ΕΒΕΘ , Τσιμισκή 29, επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδος - Oυγγαρίας διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Γραφείο ΟΕΥ της ουγγρικής πρεσβείας στην Αθήνα. Κεντρικός ομιλητής ο υφυπουργό Οικονομίας της Ουγγαρίας Dr. Zsolt Becsey, ο οποίος θα αναφερθεί στην οικονομική πολιτική και το νέο αναπτυξιακό σχέδιο της ουγγρικής κυβέρνησης.

* Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη στον Δήμο Σκύδρας και ομιλία σε συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας. Τον κ. Ψωμιάδη θα συνοδεύουν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.