Το κράτος έχει εγκαταλείψει 
την ψηφιακή τηλεόραση
Διεύρυνε τις συνεργαρίες της η Digea. Πρόσθεσε στο «μπουκέτο» της επιπλέον 8 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς του Νομού Αττικής. Έτσι διαχειρίζεται, πλέον, 15 κανάλια στην περιοχή του Νομού Αττικής, αφού στους 7 τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας (Alpha, Alter, Antenna Μακεδονία TV, Mega, ΣΚΑΪ και Star) προστέθηκαν και οι τηλεοπτικοί σταθμοί 0-6TV, Attica TV, Extra Channel - 3, High TV, MAD TV, MTV Greece, Nickelodeon και Sport TV.
Υπενθυμίζεται ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας είναι και οι μέτοχοι της Digea.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Ναυτεμπορικής" η Digea, μέχρι στιγμής, προχωρά με ίδια μέσα και επενδύσεις ιδιωτών σχεδόν αποκλειστικά, παρά το ότι η υπόθεση «ψηφιακή τηλεόραση», έχει χαρακτηριστεί από όλους ως «εθνική».
Ειδικότερα και σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο εξωτερικό, στην Ελλάδα το κράτος ουσιαστικά έχει το ρόλο του απλού παρατηρητή, όσον αφορά στην ψηφιακή μετάβαση, τονίζοντας μόνο από καιρού εις καιρόν την αναγκαιότητα προσαρμογής στα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Συγκεκριμένα, η χώρα μας είναι η μοναδική χώρα που η πολιτεία δεν συμμετέχει -ως τώρα τουλάχιστον- στην καμπάνια ενημέρωσης του κοινού, ενώ σε ό,τι αφορά τις απαραίτητες διευκολύνσεις για τη διεκπεραίωση των ζητημάτων που ανακύπτουν σε μια σειρά από τομείς για την εκπομπή του ψηφιακού σήματος στο πιλοτικό στάδιο (κέντρα εκπομπής, χώροι μετάδοσης, αδειοδοτήσεις κ.λπ.) τηρείται ουσιαστικά στάση αναμονής.
Καμία εξέλιξη επίσης δεν υπάρχει και στο θέμα της ψηφιακής εκπομπής των αναλογικών καναλιών της ΕΡΤ με το μοντέλο mpeg4, πράγμα βεβαίως το οποίο οφείλεται και στο ότι την περίοδο αυτή ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας αντιμετωπίζει προβλήματα διοίκησης.