Όλα καλά, λέει η Άννα Διαμαντοπούλου
Μπορεί να συνταξιοδοτήθηκαν κατά εκατοντάδες οι καθηγητές κι οι δάσκαλοι, μπορεί πριν μερικές ημέρες η ίδια να έλεγε πως "αυτή θα είναι η χειρότερη χρονιά για την Παιδεία μετά την αντιπολίτευση", σήμερα, όμως, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, διαπίστωσε και διακήρυξε ότι τα κενά στα σχολεία είναι λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά... Θαύμα!
«Τα κενά που υπάρχουν είναι πολύ λίγα σε σχέση με άλλα χρόνια και θα συμπληρωθούν μέσα στη βδομάδα», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, που επισκέφθηκε σήμερα, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τη Σιβιτανίδειο Σχολή και παρέστη στον καθιερωμένο Αγιασμό.
«Τίποτα από τις καταστροφές των τελευταίων μηνών δεν συμβαίνει. Υπήρχαν προβλέψεις για 20.000 κενά, για μη λειτουργία των σχολείων. Δε συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά. Τα σχολεία λειτουργούν κανονικά σε όλη την Ελλάδα», σημείωσε και διαβεβαίωσε ότι τα κενά που υπάρχουν θα συμπληρωθούν μέσα στην εβδομάδα. «Είναι πολύ λίγα σε σχέση με άλλα χρόνια. Τα βιβλία είναι όλα στις τάξεις. Θεωρώ ότι η χρονιά ξεκινάει με πολύ καλούς οιωνούς», εκτίμησε η υπουργός Παιδείας.
Στους μαθητές ευχήθηκε «το σχολείο να δώσει γνώση - που είναι δύναμη ζωής - αρχές και αξίες, που χρειαζόμαστε για μια ισχυρή και δίκαιη Ελλάδα. Σε αυτή τη δύσκολη χρονιά ξεκινάμε με θετικούς οιωνούς και κάνω μια πρόσκληση προς όλους - στην πολιτεία, στους εκπαιδευτικούς, στις δυνάμεις της κοινωνίας, στους γονείς: να έχουμε πάνω από όλα τα παιδιά. Να ενώσουμε τις δυνάμεις για να προσφέρουμε στο σχολείο. Όλες οι διαφορές, οι συγκρούσεις, οι επιμέρους απόψεις που υπάρχουν, ας μείνουν μακριά από το σχολείο», κατέληξε η υπουργός Παιδείας.