Για ίντριγκες μίλησε στην τελευταία δήλωσή του ο Παν. Ψωμιάδης

Απάντηση στον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργο Καρατζαφέρη, έδωσε, χθες, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Την ίδια στιγμή, πολιτικοί κύκλοι στη Θεσσαλονίκη μιλούν για "κόλπο Καρατζαφέρη", ο οποίος απέσυρε τη στήριξη στον Ψωμιάδη όχι για τους λόγους που λέει, αλλά για να ξεπεράσει την ενδοκομματική κρίση που έχει ξεσπάσει στον ΛΑΟΣ, με τους βουλευτές που ζητούν δραστικές παρεμβάσεις από το κόμμα.
Στον ΛΑΟΣ ήταν πολλοί αυτοί που θεώρησαν, από την πρώτη στιγμή που ο αρχηγός είχε δηλώσει τη στήριξη στον Παν. Ψωμιάδη πως "αυτή ήταν μια καταδικαστική επιλογή για το κόμμα". Επιχείρημά τους ήταν το ότι "ο Ψωμιάδης, άσχετα αν το ξεπέρασε ή όχι, βρέθηκε κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος στην περίπτωση με τα πρόστιμα των πρατηρίων υγρών καυσίμων και κατηγορείται -άσχετα και πάλι με το αν αυτό που έκανε είναι νόμιμο- για τα περίφημα 45άρια, τα έργα των 45.000 ευρώ που λένε ότι κατηύθυνε σε συγκεκριμένες εταιρίες (αν και δεν έχει αποδειχτεί, επί δικαστηρίω, κάτι τέτοιο)".
Είναι φυσικό, λοιπόν, με όλα αυτά, στο στρατόπεδο Ψωμιάδη να θεωρούν ότι η άρση της στήριξης από τον ΛΑΟΣ ήταν στο πλαίσιο της ίντριγκας κι όχι "αγνή πολιτική πράξη". Χαρακτηριστικά, χθες, ο κ. Ψωμιάδης, δήλωσε:
"Μένω μακριά από ίντριγκες, ακραίες συμπεριφορές και πάθη, στην νικηφόρα πορεία της Μακεδονίας". Τη δήλωση αυτή έκανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μετά και τα όσα είπε στην σημερινή συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, εξηγώντας την απόφασή του να άρει την στήριξή του στην υποψηφιότητα Ψωμιάδη. "Καλώ όλους να πάψουν να παίζουν μαζί μου και με την νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Οι μάσκες έπεσαν", πρόσθεσε ο κ. Ψωμιάδης.