Πολλά στηρίζει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. 
στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
Εντείνονται από την Τετάρτη τα μέτρα τάξης που προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή επεισοδίων από διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 75ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ΔΕΘ . Ήδη από τη Δευτέρα έχουν αρχίσει περιπολίες και εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας, ενώ τα μέτρα αναμένεται να κορυφωθούν το βράδυ του Σαββάτου, με τον αποκλεισμό από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, την ώρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, θα εγκαινιάζει τη φετινή διεθνή έκθεση.
Την ίδια ώρα δικυκλιστές των ομάδων «ΔΙΑΣ» και «Δέλτα» θα αναπτυχθούν σε κομβικά σημεία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, καθώς και από νομούς της βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα αρχίσουν να καταφθάνουν στην πόλη από το πρωί της Παρασκευής.
Το κέντρο επιχειρήσεων για το συντονισμό και την επίβλεψη των μέτρων τάξης θα λειτουργήσει στο αστυνομικό μέγαρο της οδού Μοναστηρίου, στο οποίο εγκαταστάθηκε από χθες ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννης Ραχωβίτσας.
Μέχρι την Τετάρτη, η Διεύθυνση Τροχαίας θα ανακοινώσει ποιοι δρόμοι θα κλείσουν, καθώς και τις εναλλακτικές διαδρομές που θα ακολουθούν τα αυτοκίνητα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς το Σάββατο, ενώ εάν υπάρξει ανάγκη θα επιστρατευθούν κι άλλοι αστυνομικοί από άλλες πόλεις.