Για σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Στο Βερολίνο βρίσκεται και σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα μιλήσε στο «Economist's Euro Zone Dialogue - The domino effect: how the euro crisis impacts Europe». Στη συνέχεια, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα μεταβεί στη Φραγκφούρτη, όπου θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκης Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

* Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε για σήμερα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αντιδρά για τη διεύρυνση της ελαστικής εργασίας και την απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπιοκού.

* Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι παραγωγοί-πωλητές λαϊκών αγορών οι οποίοι αντιδρούν για την δια νόμου χρήση ταμειακής μηχανής από 1ης Οκτωβρίου.

* Στις 7:30 π.μ. έως τις 11:30 π.μ. στάση εργασίας για το προσωπικό των ΟΤΑ και των Δημοτικών Επιχειρήσεων έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

* Στις 8 π.μ. έως τις 11 π.μ. στάση των συβασιούχων στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης στον Αρειο Πάγο του θέματος μετατροπής των συμβάσεων των εκτάκτων ορισμένου χρόνου, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε αορίστου χρόνου.

* Στις 9 π.μ. στον Αρειο Πάγο (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 121, Αθήνα) συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Στη συγκέντρωση θα λάβει μέρος και η ΑΔΕΔΥ

* Στις 11 π.μ. νέα πεντάωρη εργασία έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ που διαμαρτύρονται για το κυβερνητικό σχέδιο εξυγίανσης του Οργανισμού.

* Στις 11 π.μ. στα γραφεία της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας ΕΝΑΕ συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης.

* Στις 12 το μεσημέρι οι αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας-Παναγιώτης Ψωμιάδης» θα παρουσιάσουν τους υποψηφίους στην έδρα κάθε νομού ως ακολούθως:
Πιερία: Πολυχώρος-καφέ Εκάβη (εντός Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης).
Ημαθία: Ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον».
Πέλλα: Ξενοδοχείο «Βαρόσι - 4 Εποχές» (οικισμός Βαρόσι).
Κιλκίς: Εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού (21ης Ιουνίου 197).
Σέρρες: Ξενοδοχείο «Φίλιππος Ξενία».
Χαλκιδική: «Εξι Βρύσες» (κέντρο Πολυγύρου).

* Στις 3 μ.μ. εθιμοτυπική επίσκεψη στον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, θα πραγματοποιήσει ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας, David Landsman.

* Στις 6:30 μ.μ. στην Ομόνοια συλλαλητήριο διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), για τα αντιλαϊκά - όπως υποστηρίζει - μέτρα της κυβέρνησης.

* Στις 6:30 μ.μ. στο αμφιθέατρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) - Τσιμισκή και Βύρωνος, Διαγώνιος, επιστημονική εκδήλωση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά πραγματοποιεί ο ΔΣΘ, με τίτλο: «Νόμος 3869/2010: Για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων».

* Στις 9:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη) στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη) συναυλία των Christian Prommer's Drumlesson στο πλαίσιο της 8ης Συνάντησης Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής έως τις 25 Σεπτεμβρίου, που διοργανώνει το ΚΕΠΟΘΕ της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Φίλων Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής.