Ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα προμηθευτούν 178 δημοτικά σχολεία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τους και να ανταποκριθούν στο ωρολόγιο ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, ζήτησε από το Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) να δοθούν άμεσα υπολογιστές στα σχολεία που διαθέτουν ελάχιστους ή καθόλου, στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Πρόγραμμα πιλοτικής εισαγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών και συναφούς εξοπλισμού σε δημοτικά σχολεία για μία ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία». Οπως αναφέρεται, ο ΟΣΚ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Ειδικού Γραμματέα.
Αλήθεια, πόσα σχολεία έχουν κομπιούτερ; Ποια προγράμματα "τρέχουν"; Μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες; Υπάρχουν hotspot για να χρησιμοποιούν τα παιδιά τα δικά τους Notebook; Κι αυτά τα ρωτάω γιατί, από ότι θυμάμαι, εκτός του γνωστού προγράμματος της προηγούμενης κυβέρνησης, που μοίρασε notebook στους μαθητές της Α Γυμνασίου, δε θυμάμαι να "τρέχει" κανένα άλλο.
Και μιας κι ο λόγος για το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης, να ρωτήσω: Θα εφαρμοστεί κι εφέτος; Δηλαδή, τα παιδιά που θα πάνε εφέτος στην Α Γυμνασίου θα πάρουν κι αυτά Notebook; Ή δεν κρίνεται, πλέον, απαραίτητο;