Ο Σιλβέστερ Σταλόνε συγκεντρώνει τους βετεράνους της δράσης στη νέα του πολεμική περιπέτεια «Οι αναλώσιμοι» που θα προβληθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 17 Αυγούστου(δείτε παρακάτω το βίντεο). Πρόκειται για μια παραγωγή που φέρνει την προσωπική σφραγίδα του «κινηματογραφικού Ρόκι», καθώς ο ίδιος πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και γράφει το σενάριο (μαζί με τον Ντέιβιντ Κάλαχαμ).
Το καστ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διάσημα ονόματα όπως τους Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Μπρους Γουίλις, Μίκι Ρουρκ, Τζετ Λι, Έρικ Ρόμπερτς και Τζέισον Στέιθαμ. Πρόκειται για μια περιπέτεια που απευθύνεται κυρίως στο ανδρικό κοινό και όπως τονίζει ο Σταλόνε: «είναι μια ιστορία με κάποιους άνδρες που δεν είναι συγχρονισμένοι με τον κόσμο όπου ζουν… Δεν έχουν οικογένειες, οι προσωπικές τους ζωές είναι σαν εκτροχιασμένο τρένο και το μόνο που έχουν είναι ο ένας τον άλλον».
Στην υπόθεση της ταινίας, μια ομάδα μισθοφόρων γνωστή με το όνομα «Οι αναλώσιμοι» προσλαμβάνεται από τον μυστηριώδη κύριο Τσερτ (Μπρους Γουίλις) για να ανατρέψει τον στρατηγό Γκάζα, τον δικτάτορα του νησιού Βιλένα που βρίσκεται κοντά στη Βραζιλία. Κατά τη διάρκεια της αναγνωριστικής αποστολής τους, δύο μέλη της ομάδας, ο Μπάρνεϊ Ρος (Σιλβέστερ Σταλόνε) και ο Λι Κρίστμας, συναντούν τον σύνδεσμό τους, τη μυστηριώδη Σάντρα (Γκιζέλ Ιτιέ).
Όμως οι δύο άντρες αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την αποστολή τους και υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τη Σάντρα σε ένα άκρως επικίνδυνο περιβάλλον. Στοιχειωμένος από τις ενοχές του γι’ αυτή την πράξη τους, ο Μπάρνεϊ πείθει την υπόλοιπη ομάδα να επιστρέψει στη Βιλένα για να σώσει την κοπέλα. Στην ταινία ο Σταλόνε συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Τζετ Λι, έναν σύγχρονο θρύλο στις πολεμικές τέχνες που έγινε ευρύτερα γνωστός από το επιτυχημένο φιλμ του Ζανγκ Γιμού «Ήρωας». Ο Tζετ Λι ερμηνεύει τον ρόλο του Γιν Γιανγκ, του Αμερικανο-Βιετναμέζου που κυνηγάει με τον δικό του τρόπο το «Αμερικανικό όνειρο».