O πάγκος των γηπεδούχων στη Νέα Σμύρνη. Τον καίω, τον πετάω, στην ΑΕΚ δεν τον δίνω, σκέφτηκαν οι οπαδοί...
«Εάν η Πολιτεία εφαρμόσει τη νομοθεσία, θα πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν τα περισσότερα γήπεδα. Αυτό γίνεται, επειδή η ίδια η Πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια έχει επιτρέψει σε ένα σύστημα να λειτουργεί κατ΄ αυτό τον τρόπο. Δεν μπορούμε να πάρουμε απότομα μέτρα από τη μία στιγμή στην άλλη. Γνωρίζουμε πως η ατιμωρησία είναι πρόβλημα και εμείς δεν πρόκειται να την ανεχθούμε».
Τη δήλωση αυτή δεν την έκανε κάποιος φίλαθλος σε ένα από τα τόσα αθλητικά ραδιόφωνα όπου ξεχαρμανιάζουν οι οπαδοί. Την έκανε ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Γιώργος Νικητιάδης, στην ΕΡΑ Σπορ. Η δήλωση αυτή βαπτίστηκε "αποφασιστικότητα της πολιτείας να σπρώξει το μαχαίρι ως το κόκαλο"...
Ο κ. Νικητιάδης υποσχέθηκε, όπως και όλοι ανεξαιρέτως οι προκάτοχοί του ότι «θα εφαρμόσουμε τις ρήτρες βίας που θα «πονέσουν» τις ομάδες, όταν θα χάσουν τα χρήματα από τις χορηγίες του ΟΠΑΠ. Θα υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες για όσους δεν είναι νομότυποι. Επίσης, η Πολιτεία θα έχει την δυνατότητα να αξιώσει αποζημιώσεις για φθορές σε στάδια και αθλητικές εγκαταστάσεις. Δεν θα σταθούμε μόνο στην αποπληρωμή ενός σπασμένου καθίσματος ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα εκείνου που θα θέλει να εκτονωθεί, αλλά θα υπάρξουν αξιώσεις και για την ηθική βλάβη που θα προκαλεί στο σύλλογο. Σε συνεργασία με τα ΜΜΕ και με τις διοικήσεις των ΠΑΕ θα καταφέρουμε ισχυρά πλήγματα».
Από την πλευρά μας να θυμίσουμε στον υφυπουργό ότι, πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα, οι οπαδοί της υπερχρεωμένης και ενταγμένης στο άρθρο 44 ΑΕΚ ξυλοκόπησαν προπονητή τους, ενώ οι φίλαθλοι του "Νέου" Πανιώνιου, όργωσαν το γήπεδό τους. Επίσης, μπασκετμπολίστες επιπέδου εθνικής ομάδας μεταμορφώθηκαν σε μποξέρ. Θα γίνει κάτι και μ αυτά τα γεγονότα, ή θα περιμένουμε πότε θα πετάξουν πέτρες σε αστυνομικούς, εκτός γηπέδου, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ επειδή δε θα τους βάζουν σε κάποιο γυμναστήριο, να δουν αγώνα χαντ μπολ, ή να κόψει βόλτα στο αγωνιστικό τερέν των Ιωαννίνων κάποιος κουκουλοφόρος με κίτρινα, για να εφαρμοστούν τα "μέτρα που θα πονέσουν"; Διότι ως τώρα, έτσι έχουμε συνηθίσει. Να εξαφανίζονται υφυπουργοί από τα επίσημα γηπέδων της Αθήνας και να την πληρώνουν κάποιοι που, κακώς φυσικά, πετούν μπουκάλια ρετσίνας.