90 Έλληνες οφείλουν στην εφορία 35,9 εκ. ευρώ(δηλαδή πάνω από 200.000 ευρώ ο καθένας) και κυκλοφορούν ελεύθεροι! επίσης, στελέχη επιχειρήσεων που έλαβαν μπόνους αρκετών χιλιάδων ευρώ το μήνα το 2009, στη φορολογική τους δήλωση, μπέρδεψαν τα μηδενικά και έκαναν τα χίλια, εκατό...
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων οι 90 αυτοί συμπολίτεςί, διαθέτουν 917 ακίνητα σε όλη τη χώρα. Η αξία των ακινήτων αυτών, είναι συνολικά 176,5 εκ. ευρώ, δηλαδή η σχέση χρέους προς αξία ακίνητης περιουσίας είναι 1 προς 1,5 το λιγότερο, οπότε και θα μπορούσαν φυσικά να έχουν αποπληρώσει το χρέος τους.
Από διασταυρώσεις στοιχείων διαπιστώθηκε επίσης ότι δεκάδες στελέχη επιχειρήσεων που έλαβαν μπόνους το οικονομικό έτος 2009 μπέρδεψαν τα μηδενικά! Κάποιοι άλλοι δε, δεν την δήλωσαν καθόλου, αν και ξεπερνούσε τις 100.000 το χρόνο. Κι αυτό, για να αποφύγουν κυρίως την έκτακτη εισφορά που καλούνται να πληρώσουν όσοι διαθέτουν εισόδημα πάνω από 60.000 ευρώ το χρόνο, αλλά και για την απόκρυψη τεκμηρίων (πισίνες, σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη).