Μπορεί ο κ. Σαλέχι να παίρνει έναν σκασμό λεφτά από τη CIA, στον τομέα της Ασφάλειας, πάντως, δεν τα πάει καλά: Οκτώ νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός χθεσινής βομβιστικής επίθεσης των Ταλιμπάν στην Κουντούζ, στα Βόρεια της χώρας. Στη φωτογραφία αστυνομικοί έξω από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες συνάδελφοί τους.
Κορυφαίος σύμβουλος του προέδρου του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για διαφθορά είναι στο μισθολόγιο της CIA. Αυτό ανέφερε η εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη αξιωματούχους των κυβερνήσεων του Αφγανιστάν και των ΗΠΑ.
Ο περί ου ο λόγος, Μοχάμεντ Ζία Σαλέχι, μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Αφγανιστάν, φέρεται να πληρώνεται από την υπηρεσία κατασκοπείας των ΗΠΑ επί αρκετά χρόνια, είπαν αξιωματούχοι στην Καμπούλ και στην Ουάσινγκτον στους Τάιμς.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι παραμένει αδιευκρίνιστο εάν ο Σαλέχι πληρώνεται για να δίνει πληροφορίες στη CIA, για να προωθεί τις θέσεις των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Καρζάι, και τα δύο, ή κάτι άλλο.
Ο Σαλέχι είχε συλληφθεί από την αστυνομία του Αφγανιστάν στο πλαίσιο έρευνας τον Ιούλιο αλλά απελευθερώθηκε αφού παρενέβη ο πρόεδρος Καρζάι.