Πλαίσιο Κανόνων υιοθετεί πλέον το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την άσκηση της βιολογικής υδατοκαλλιέργειας (ψαριών, οστράκων και φυκιών). Με απόφαση της υπουργού Κατερίνας Μπατζελή καθορίζονται οι κανόνες για τις θέσεις εγκατάστασης των μονάδων, την προέλευση βιολογικών ζώων υδατοκαλλιέργειας (γεννήτορες και ιχθυδίων), το διαχωρισμό βιολογικών και μη μονάδων, το περιβάλλον εκτροφής, την προέλευση και σύσταση των τροφών, την πρόληψη και θεραπεία ασθενειών, καθώς και τις διαδικασίες μετατροπής συμβατικών μονάδων υδατοκαλλιέργειας σε βιολογικές.
Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, η υπουργός κατερίνα Μπατζελή δήλωσε τα εξής:
«Η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και ιδιαίτερα βιολογικών με υψηλή προστιθέμενη αξία αποτελεί τον πυρήνα της στρατηγικής της ελληνικής κυβέρνησης για την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα προωθεί την ελληνική μεσογειακή διατροφή, αναπόσπαστο τμήμα της οποίας αποτελούν και τα ψάρια, σαν εθνικό διαβατήριο στην παγκόσμια αγορά.
Μετά την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και της βιολογικής κτηνοτροφίας, ήρθε η ώρα η ελληνική υδατοκαλλιέργεια να εισέλθει στο χώρο των βιολογικών προϊόντων, αποτελώντας τον τρίτο πυλώνα των βιολογικών μας προϊόντων.
Για την ελληνική υδατοκαλλιέργεια που πρωταγωνιστεί για χρόνια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ήρθε η ώρα να επιβεβαιώσει τη δυναμική της και να ενισχύσει την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά».