Την ώρα που έβγαιναν από διαμέρισμα το οποίο είχαν διαρρήξει, την Καλαμαριά, συνελήφθησαν χθες Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010, τα ξημερώματα, δυο αλλοδαποί, ηλικίας 21 και 19 ετών. Μάλιστα, ένας τρίτος διαρρήκτης κατάφερε να ξεφύγει και αναζητείται από την αστυνομία. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, χρηματικό ποσό 475 ευρώ και 13 ψηφιακοί δίσκοι που είχαν κλέψει από το διαμέρισμα, ένα κινητό τηλέφωνο που είχαν κλέψει το ίδιο βράδυ από κατάστημα εστίασης, καθώς και ένα ζευγάρι κάλτσες που χρησιμοποιούσαν ως γάντια. Είχαν μπει στο διαμέρισμα από ξεκλείδωτη μπαλκονόπορτα.
Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι ήταν... επαγγελματίες διαρρήκτες, καθώς είχαν ρημάξει κυρίως ανώγεια και διαμερίσματα 1ου ορόφου, στα οποία έμπαιναν κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες, την ώρα που οι ένοικοι κοιμόντουσαν σε αυτά. Έκλεβαν, κυρίως χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και διάφορα άλλα αντικείμενα, ενώ σε μία περίπτωση πήραν και κλειδιά αυτοκινήτου και στη συνέχεια έκλεψαν και το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, πιστοποιήθηκαν δύο ακόμη κλοπές και δύο απόπειρες σε διαμερίσματα, στην περιοχή Καλαμαριάς, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης τους.
Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα και ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου, η προέλευση των οποίων ερευνάται.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.