Ικανοποιημένος από την ανταπόκριση
του κόσμου στην κίνησή του
με την παράταξη "Πρώτα η Πόλη μας",
είναι ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης
"Το κουδούνι της επιστροφής των μαθητών θα χτυπήσει σύντομα και τα παιδιά θα βρεθούν πάλι αντιμέτωπα με την έλλειψη αιθουσών στα σχολεία, που έχουν κατασκευαστεί από αμίαντο, όπως είναι το 1ο Λύκειο απέναντι από το νέο Δημαρχείο. Τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν χαρακτηριστεί για σχολική στέγη 75 χώροι, οι οποίοι είναι δεσμευμένοι από τους ιδιοκτήτες, χωρίς ο Δήμος να τους αξιοποιεί". Αυτό υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Πόλη μας».
Ο κ. Μπαρμπουνάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σήμερα, Τρίτη 24 Αυγούστου 2010, για το θέμα της σχολικής στέγης, μία, μόλις, μέρα, μετά την παραδοχή, από την πλευρά της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, ότι εφέτος θα είναι η χειρότερη χρονιά για την Παιδεία από τη Μεταπολίτευση κι έπειτα, κατέθεσε τη δική του πρόταση για το πρόγραμμα της σχολικής στέγης.
"Ο Οργανισμός των Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) έχει διαθέσει 40 εκατομμύρια ευρώ για απαλλοτριώσεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης που δεν αξιοποιούνται γιατί δεν είναι έτοιμες ακόμη οι μελέτες. Μάλιστα, την τελευταία χρονική περίοδο, 20 οικόπεδα εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης, αλλά δυστυχώς η υλοποίησή τους καθυστερεί ανησυχητικά ( με πολλές πιθανότητες να χαθούν οι συγκεκριμένοι χώροι). Για να μπορέσει να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης, εμείς, ως μελλοντική διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα δημιουργήσουμε, πρώτον, χωριστή διεύθυνση σχολικής στέγης και, δεύτερον, ειδική Αντιδημαρχία αποκλειστικά για αυτό το θέμα. Είναι υποχρέωση του Δήμου να δώσουμε περισσότερη αξία στην ευαίσθητη παιδική ηλικία, καθώς και να ενισχύσουμε τον αγώνα των παιδιών στο στίβο της μάθησης", υποσχέθηκε.
Σε ερώτηση για το feedback που εισπράττει από τους δημότες της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπαρμπουνάκης είπε: "Συμπληρώνεται ένας μήνας που η Κίνηση Πολιτών «Πρώτα η Πόλη μας» κατέθεσε την πρότασή της για υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας υπήρξε εντυπωσιακή. Στην υποψηφιότητά αυτή που αναφέρεται στο πρόσωπό μου εντάχθηκαν οι περισσότερες ενεργές δυνάμεις που αναπτύσσουν δυναμική και ελπιδοφόρα προοπτική για την πολυπόθητη αλλαγή μετά από 24 χρόνια στο Δήμο Θεσσαλονίκης".
Από αύριο, η παράταξη "Πρώτα η Πόλη μας", αρχίζει επαφές που έχουν σχέση με τους οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς. Έτσι, αύριο το μεσημέρι, ο κ. Μπαρμπουνάκης και τα στελέχη της παράταξης "Πρώτα η Πόλη μας" θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στα γραφεία της HELEXPO-ΔΕΘ.