Για δικαίωση της ΤΕΔΚ στο θέμα της επέκτασης του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών κάνει λόγο σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της ΤΕΔΚ του νομού Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την διενέργεια ψεκασμών με νέα φάρμακα με σκοπό την αντιμετώπιση των ακμαίων κουνουπιών που μεταδίδουν τον ιό του "Δυτικού Νείλου".
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος επισημαίνει ότι είχε διατυπώσει σχετικό αίτημα σε επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας, τονίζοντας ότι οι τοπικοί φορείς (ΤΕΔΚ, ΑΝΕΘ και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση), σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης έχουν σχεδιάσει και εφαρμόσει σε πειραματική φάση ένα πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που απέδωσε θετικότατα αποτελέσματα, σύμφωνα με όλους τους εμπλεκόμενους επιστημονικούς φορείς.
«Η άσκηση πίεσης στην κεντρική εξουσία απέφερε καρπούς» προσθέτει και υπογραμμίζει ότι η ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης είναι η μόνη ΤΕΔΚ όλης της χώρας που όχι μόνο συμβάλει οικονομικά αλλά και επιστημονικά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών.

από το ΑΠΕ-ΜΠΕ