Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον αστυνομικό που από το υπηρεσιακό του περίστροφο έπεσε νεκρός ο 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, Χαράλαμπος Λακαφώσης. Ζήτησε, επίσης, την ενοχή του αστυνομικού Βασίλη Σαραλιώτη, για συνέργεια...
Ο εισαγγελέας ζήτησε να καταδικαστεί ο Κορκονέας για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο Σαραλιώτης για συνέργεια στην πράξη του συναδέλφου του. Αν δεν αναγνωριστεί ελαφρυντικό, η προβλεπόμενη ποινή για τον κατηγορούμενο είναι η ισόβια κάθειρξη.
Όπως είπε ο κ. Λακαφώσης, ο Β. Κορκονέας επιχείρησε μετά την πράξη του, ενώπιον των αρχών, να συσκοτίσει τα πραγματικά περιστατικά, ενώ επανέλαβε ότι είπε ψέματα ως προς την ένταση των γεγονότων που προηγήθηκαν των πυροβολισμών του.
Σε ό,τι αφορά τον Βασίλη Σαραλιώτη, ο κ. Λακαφώσης είπε στο δικαστήριο ότι τελούσε σε πλήρη γνώση της άδικης πράξης την οποία προέβαινε ο συνάδελφός του και μάλιστα ότι είχε βούληση να συμβάλλει σε αυτήν, καθώς, όπως είπε ο εισαγγελέας, "ενθάρρυνε τον Κορκονέα βρισκόμενος συνεχώς δίπλα του".
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 2 Σεπτεμβρίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων. Το δικαστήριο αποφάσισε να διακόψει λόγω του καλοκαιριού.
Στις απολογίες τους οι δύο ειδικοί φρουροί ήταν αντιφατικοί σε σχέση με τα όσα αρχικώς είχαν υποστηρίξει, με βασικότερη αντίφαση αυτή του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος στο δικαστήριο είπε απολογούμενος ότι ενδεχομένως και να μην πυροβόλησε στον αέρα, όπως από την αρχή ισχυριζόταν.