Η χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρίας «Κις Φλάιτς», ανακοίνωσε πως πτωχεύει. Μάλιστα, οι πελάτες της θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους με έξοδα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας! Μιλάμε για περίπου 13 χιλιάδες τουρίστες που βρίσκονται σε Ελλάδα, Τουρκία και Αίγυπτο.
Από την κατάρρευση της εταιρείας θα επηρεαστούν οι διακοπές άλλων 70 χιλιάδων τουριστών που είχαν κλείσει τις διακοπές τους προς τους συγκεκριμένους προορισμός.
Βρετανοί αξιωματούχοι στον τομέα της αεροπορίας ελπίζουν άλλες ταξιδιωτικές εταιρείες να αναλάβουν να καλύψουν τις διακοπές των πελατών της Κιςς ώστε να μη γίνουν σημαντικές ακυρώσεις στις χώρες προορισμού. Οι ίδιοι δεν αποκλείουν καταρρεύσεις κι άλλων εταιριών, καθώς ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός.
Η «Κις Φλάιτς» είναι η Τρίτη βρετανική εταιρία από τον τουριστικό χώρο που πτωχεύει. Η σειρά των πτωχεύσεων των βρετανικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο αποδίδεται στη ζημία που υπέστησαν από το ισλανδικό ηφαιστειακό νέφος που παρέλυσε τις ευρωπαϊκές αεροπορικές επικοινωνίες την άνοιξη.