Η φωτογραφία των κ.κ. Μπουτάρη (αριστερά) και Ευθυμιάδη (δεξιά) είναι από την αρχική συνέντευξη Τύπου
του δευτέρου, όταν και παρουσίασε την υποψηφιότητά του. Τίποτα, πάντως, δεν αποκλείει, να τους δούμε
παρέα και στις εκλογές, όχι στην ίδια αίθουσα, αλλά στο ίδιο... ψηφοδέλτιο.
Ίσως γι αυτό να χαίρονται τόσο οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση.
Απλώνει το χέρι ο επικεφαλής της παράταξης "Η Πόλη Μπροστά", Ν. Ευθυμιάδης, προς τον -επίσης- επιχειρηματία κι -επίσης- επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη", Γιάννη Μπουτάρη. Υποδέχτηκε, λέει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ,"με μεγάλη ικανοποίηση" τις θέσεις Μπουτάρη κι αναμένει το πώς θα υποδεχτεί η "Πρωτοβουλία" τις θέσεις... Ευθυμιάδη.
"Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», Γιάννη Μπουτάρη, σχετικά με τη νέα αντίληψη που πρέπει να διέπει την επόμενη Δημοτική Αρχή στον τρόπο Διοίκησης του Δήμου", τονίζει στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Ευθυμιάδης και προσθέτει:
"Τις υποδεχτήκαμε μάλιστα με μεγάλη ικανοποίηση, καθώς διαπιστώνουμε ότι οι προγραμματικές θέσεις της Δημοτικής μας Κίνησης και του επικεφαλής της Νίκου Ευθυμιάδη, για ένα Νέο Μοντέλο Διοίκησης που θα δίνει μέγιστη βαρύτητα στην αλλαγή νοοτροπίας στην πόλη, θα διασφαλίζει τον συνεχή έλεγχο της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, την πιστοποίηση κατά ISO της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και πολλά ακόμη στοιχεία που θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για δυναμική και αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία της, υιοθετείται και από άλλους ενδιαφερόμενους για το δήμο".
Και το δελτίο Τύπου καταλήγει απλώνοντας γέφυρα συνεργασίας και... ανταλλαγής θέσεων: "Ελπίζουμε ότι με τον ίδιο άμεσο και ολοκληρωμένο τρόπο θα γίνουν αποδεκτές και οι προτάσεις που πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, για την ανάπτυξη, την ανάδειξη βασικών πυλώνων της όπως η ΔΕΘ και την απασχόληση με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας", καταλήγει ο κ. Ευθυμιάδης.
Πάντως, είναι η πρώτη φορά που υποψήφιος δήμαρχος, για να εκλεγεί, υπόσχεται θέσεις εργασίας. Ως τώρα συνήθως υπόσχονταν... δρόμους και ποτάμια.