Προεκλογικά ασφαλτοστρώνεται η
Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά.
Τυχαίο; Δεν το νομίζω...
Σε εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του οδοστρώματος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά θα προχωρήσει η Διεύθυνση Ελέγχου Συντήρησης Εργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 24 Αυγούστου 2010 μέχρι και την Τρίτη 31 Αυγούστου 2010. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1 εκατομμύριο ευρώ και οι εργασίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, σε συνεννόηση με το Β’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
Όπως τόνισε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, «μετά την ολοκλήρωση των έργων στην περιοχή του Φοίνικα και πάλι στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, προσπαθούμε να επεκτείνουμε τις βελτιώσεις και στο υπόλοιπο τμήμα του δρόμου, προκειμένου η ανατολική είσοδος του πολεοδομικού συγκροτήματος να αποκτήσει χαρακτηριστικά ασφαλούς και σύγχρονης οδού. Ταλαιπωρία των πολιτών θα υπάρξει, αλλά ελπίζουμε να είναι περιορισμένη όπως και στην πρώτη φάση των εργασιών. Επίσης, θα πρέπει οι διερχόμενοι οδηγοί να τηρούν χαμηλά όρια ταχύτητας και να συμμορφώνονται πλήρως προς τις υποδείξεις τόσο της Τροχαίας, όσο και των υπαλλήλων του εργοταξίου και βέβαια να σέβονται τη σήμανση, για να αποφύγουμε δυσάρεστα γεγονότα».
Η νέα επέμβαση στο δρόμο αφορά το τμήμα από τη διασταύρωσή του με την οδό Ερυθρού Σταυρού μέχρι τη διασταύρωσή του με την οδό Μητροπολίτη Κυδωνιών Γρηγορίου. Οι εργασίες θα εκτελούνται στις δυο συνεχόμενες λωρίδες κυκλοφορίας και η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται στις δυο ελεύθερες λωρίδες, με την κατάλληλη σήμανση.
Τα αστικά λεωφορεία που διέρχονται από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως δε θα χρησιμοποιήσουν εναλλακτική διαδρομή, όμως σε όλη τη διάρκεια των εργασιών δε θα λειτουργούν οι στάσεις, στις οποίες θα βρίσκονται τα μηχανήματα των έργων. Η εξυπηρέτηση των επιβατών θα γίνεται μέσω προσωρινών στάσεων, σε ασφαλή απόσταση από τον τόπο εκτέλεσης των εργασιών και θα επιλέγονται από τους υπεύθυνους του ΟΑΣΘ και την Τροχαία.