Το 2050 στον πλανήτη αναμένετε να κατοικούν περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Οι επιστήμονες προσπαθώντας να λύσουν το προβλήματα του υποσιτισμού σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος κάνουν έρευνες που μόνο ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας μπορεί να φαντάζει.
Για παράδειγμα ο Δρ Φιλίπ Θόρτνον του Διεθνούς Ερευνητικού Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας, στο Ναϊρόμπι δηλωσε " Μια λύση είναι το τεχνητό κρέας, το οποίο γίνεται σε μια γιγαντιαία δεξαμενή."
Πρόσθεσε ότι με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας και της μοριακής μηχανικής θα ανακαλυφθούν φάρμακα τα οποία θα μπορούν να αυξήσουν την αποδοτικότητα (βάρους- χρόνου) του ζωικού βασιλείου.
Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι η πρόοδος θα μπορούσε να παρεμποδισθεί από τις πληροφορίες που ελέγχονται από ορισμένες μεγάλες πολυεθνικές του κλάδου, όπως η Monsanto.
Οι προτάσεις παρουσιάστηκαν σε μια σειρά από εργασίες που δημοσιεύτηκαν από την Royal Society. Η τελική έκθεση θα δημοσιευθεί αργότερα εντός του έτους, πριν τις συνομιλίες των μελών του ΟΗΕ για τη κλιματική αλλαγή στο Μεξικό.