Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το εργοστάσιο πλακιδίων "Χατζηγεωργίου", στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι. Διαμαρτύρονται επειδή η επιχείρηση έχει προχωρήσει σε απολύσεις και υπό την απειλή των απολύσεων και του κλεισίματος ή συρρίκνωσης της επιχείρησης εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν μείωση των ωρών εργασίας από 8 σε 7 ημερησίως με αντίστοιχη μείωση μισθού κατά περίπου 15% .
Κι όμως, το εργοστάσιο, πριν μερικούς μήνες, ήταν παράδειγμα προς μίμηση. Τον Ιανουάριο του 2010, δημοσιεύματα χαρακτήριζαν την επιχείρηση ειδών υγιεινής «Χατζηγεωργίου», στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, «πρωτοπόρο στο κλάδο της παγκοσμίως», «διεθνή», «κερδοφόρο», «Δον Κιχώτη» του κλάδου καθώς η επιχείρηση αυτή εξαγοράσει ανάλογες επιχειρήσεις στην Ισπανία.
"Πως γίνεται μια επιχείρηση τέτοιου μεγέθους, με εργοστάσια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και αλλού, με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο να επικαλείται μέσα σε 7 μήνες τόσο δραματικές εξελίξεις έτσι ώστε να προχωρά σε τέτοια αντεργατικά μέτρα; Κι αν ακόμα οι ισχυρισμοί της ήταν αληθινοί, που πήγε η τεράστια κερδοφορία και η «ανάπτυξη» όλα αυτά τα χρόνια και δεν μπορεί να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς των εκατοντάδων εργαζόμενων; ΟΧΙ πάντως στους εργαζόμενους που με φτηνή εργατική δύναμη στήριξαν την ανάπτυξη της και σήμερα θυσιάζονται στο βωμό της διατήρησης των κερδών της και της βελτίωσης της θέσης της στην αγορά", υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).