Μια απόπειρα ανθρωποκτονίας έφερε στο φως κύκλωμα που διακινούσε αλλοδαπούς από το εξωτερικό στη χώρα μας και τους ανάγκαζε να επαιτούν. Ως εγκέφαλοι του κυκλώματος φέρονται 63χρονος και 41χρονη (και οι δύο είναι αλλοδαποί), ενώ αναζητούνται κι άλλα άτομα τα οποία, υπάρχει περίπτωση να ενέχονται στην υπόθεση.
Το ζευγάρι συνελήφθη προχθές, Τετάρτη 17-8-2010, το βράδυ. Είχε προηγηθεί, το απόγευμα της ίδιας μέρας, ένα περιστατικό με δράστη τον 63χρονο και θύμα 29χρονο ομογενή του: Σε σπίτι στην Καλαμαριά, το οποίο το κύκλωμα χρησιμοποιούσε για να κρατά, παρά τη θέλησή τους, τους ζητιάνους αλλοδαπούς, ο ηλικιωμένος επιτέθηκε με τσεκούρι και τραυμάτισε τον 29χρονο, γιατί του... έκρυβε μέρος των εισπράξεων της ημέρας!
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 63χρονος, προ τεσσάρων μηνών, μετέφερε τον παθόντα στη Θεσσαλονίκη -του είχε υποσχεθεί ότι θα του έβρισκε δουλειά στα χωράφια του νομού - πλην όμως τον εγκατέστησε σε εγκαταλελλειμένη μονοκατοικία και αφού κατακράτησε τα προσωπικά του έγγραφα, τον εξανάγκαζε, από κοινού με την 41χρονη, σε επαιτεία.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες, με χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας και εκμεταλλευόμενοι τη σωματική αναπηρία του παθόντα, τον υποχρέωναν σε καθημερινή βάση να επαιτεί και να τους παραδίδει τις εισπράξεις. Κατά τη σύλληψη των δραστών, στην κατοχή του 63χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.120 ευρώ, προερχόμενα από την επαιτεία του 29χρονου αλλοδαπού. Επίσης, σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε, κάτω από το ΙΧΕ αυτοκίνητο του συλληφθέντα, το τσεκούρι με το οποίο νωρίτερα είχε επιτεθεί και είχε τραυματίσει τον 29χρονο.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που θα σχηματιστούν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Διεξάγονται έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.