Καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από τις διοικήσεις των Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος Α.Ε(εκδίδει τον Αγγελιοφόρο και τον Αγγελιοφόρο της Κυριακής) και της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής Α.Ε. (εκδίδει τη Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη και τα Σπορ του Βορρά), καταγγέλλουν τα μέλη των δ.σ. της Ένωσης Συντακτών Ηµερησίων Εφηµερίδων Μακεδονίας-Θράκης(ΕΣΗΕΜ-Θ), της Ένωσης Προσωπικού Ηµερησίων Εφηµερίδων Θεσσαλονίκης (ΕΠΗΕΘ) και της Ένωσης Τεχνικών Τύπου Θεσσαλονίκης (ΕΤΤΘ).
Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι τρεις ενώσεις, υπογραμμίζουν ότι "οι δηµοσιογράφοι, οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι τεχνικοί του τύπου είναι διατεθειµένοι να συµβάλλουν µε την καλύτερη προαίρεση στη διατήρηση και στην ανάπτυξη των δύο συγκροτηµάτων, όµως θεωρούν ανεπίτρεπτο να αλλοιωθεί το περιβάλλον των εργασιακών σχέσεων".
Να σημειωθεί ότι στον μεν Αγγελιοφόρο συζητείται η εφαρμογή του επτάωρου για όλους τους υπαλλήλους, ενώ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη και τα Σπορ του Βορρά, όσον αφορά τους δημοσιογράφους, συζητείται τετράωρη εργασία για τις τρεις βδομάδες το μήνα και δίωρη εργασία για τη μία εβδομάδα του ίδιου μήνα.