Η αφίσα του Ν. Νυφούδη, που
είναι και πρόεδρος σε ΜΚΟ
και συγγραφέας και οικονομολόγος 
«Σε καιρούς δύσκολους αποφασίσαμε να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. Το μέλλον μας. Γιατί εμείς γνωρίζουμε τον τρόπο. Έχουμε τη διάθεση. Μπορούμε να δώσουμε στο Δήμο ένα μέλλον, που του αξίζει. Μπορούμε να δώσουμε... νέο πρόσωπο στο Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη- Πανοράματος και τους δημότες του». Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συσπείρωσης Πολιτών «Νέο Πρόσωπο στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη», Ν. Νυφούδης.
Ο κ. Νυφούδης παρουσίασε τους δέκα βασικούς άξονες του προγράμματος της Δημοτικής Συσπείρωσης οι οποίοι αφορούν στις υποδομές, το αστικό τοπίο, την κοινωνική πολιτική, την προστασία του περιβάλλοντος, την καθαριότητα και την ανακύκλωση, τη νεολαία και την τρίτη ηλικία, τον πολιτισμό, τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τον τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη.
«Σήμερα ο παντοδύναμος Δήμος Πυλαίας χρωστάει μερικά εκατομμύρια ευρώ, ο Δήμος Χορτιάτη έχει γυρίσει την πλάτη του στο μέλλον, με την έλλειψη οποιουδήποτε μεγάλου έργου και ο Δήμος Πανοράματος έχει μετατραπεί από το πιο όμορφο κομμάτι του πολεοδομικού συγκροτήματος, σε ένα Δήμο με παντελή έλλειψη κοινόχρηστου πρασίνου, πλατειών, πεζοδρομίων. Αυτή η πολιτική πρέπει να τελειώνει, για να έχουμε μέλλον εμείς, που ζούμε σε αυτούς τους δήμους, και γι’ αυτό θα δώσουμε την απάντηση μας, με σκληρή δουλειά, σχέδιο και όραμα για μία γοητευτική πόλη», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος.
«Κάθε μέρα που περνάει ροκανίζουμε το ποσοστό αυτών που έχουν επαναπαυτεί στις καρέκλες τους» είπε κλείνοντας ο νέος Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν οι επικεφαλείς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης των συστατικών Δήμων του νέου Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, πλήθος κόσμου καθώς και μέλη της Κίνησης Πολιτών Πανοράματος και Φιλύρου. Την εκδήλωση τίμησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ευόσμου-Κορδελιού κ. Α. Καφαρίδης που πήρε και το λόγο.

Ποιος είναι ο Ν. Νυφούδης
Ο Νίκος Νυφούδης γεννήθηκε πριν από 30 χρόνια στην Πυλαία, όπου κατοικεί η οικογένεια του, τις τελευταίες τρεις γενιές. Έχει σπουδάσει οικονομικές και πολιτικές επιστήμες. Την φετινή χρονιά ολοκληρώνει την διατριβή του ενώ ειδικεύεται σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και Νεολαίας.
Η δράση του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκινά από τα φοιτητικά του χρόνια, καθώς έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Πυλαίας. Το 2002 συμμετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές της Πυλαίας, όπου αν και 22 ετών τοποθετείται 4ος σε ψήφους. Το 2006 συμμετέχει στις Νομαρχιακές Εκλογές με το Συνδυασμό της κ. Β. Πατουλίδου. Τα χρόνια που μεσολάβησαν έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβουλίων Νεολαίας και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ευρωοδύσσεια» και έχει εκδώσει 2 βιβλία. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Λέκτορας σε Κολέγια της Θεσσαλονίκης, ενώ συνεργάστηκε και με το CEDEFOP.