Τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) κ. Μιχάλη Ζορπίδη, επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας τον οποίο ενημέρωσε για την υποψηφιότητά του. Στο πλαίσιο της συνάντησής τους, που έγινε στο Επιμελητήριο, ο κ. Ζορπίδης αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες της πόλης και σε αυτά που πρόσθεσε στις επιχειρήσεις τους η οικονομική κρίση.
Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις αγωνίες και τους προβληματισμούς που εκφράζουν οι καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας επισήμανε την ανάγκη εξεύρεσης ουσιαστικών λύσεων οι οποίες θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης που βιώνει η πλειοψηφία των επαγγελματιών της πόλης.
Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος είχε συνάντηση με τον Γενικό Επιθεωρητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Κεσαπίδη, στα γραφεία της Γενικής Επιθεώρησης του Π.Σ., από τον οποίο ενημερώθηκε εκτενώς για τα ζητήματα πυροπροστασίας της Θεσσαλονίκης κατά τους θερινούς μήνες.
Αύριο, στις 10.30 το πρωί, πριν τη συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο(στις 12 το μεσημέρι), ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας θα συναντηθεί με τους πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Μονάδα 383 ΜΕΕΑ για το θέμα της εναέριας πυρόσβεσης.