Σε... "προεκλογικές ανησυχίες" του δημάρχου Αμπελοκήπων αποδίδει, με ανακοίνωσή της, η ΕΥΑΘ Α.Ε., τη χθεσινή μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο κ. Λ. Κυρίζογλου κατά της εταιρίας. Χωρίς να λέει λέξη για το συγκεκριμένο περιστατικό όπου οι Αμπελόκηποι έμειναν για 16,5 ώρες χωρίς νερό, περιορίζεται να απαντήσει ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει ενταχθεί στον προγραμματισμό για αλλαγή δικτύου.
Το πλήρες κείμενο της απάντησης της ΕΥΑΘ έχει ως εξής:
"Η παρούσα διοίκηση έχει εντάξει ήδη στο σχεδιασμό της την αντικατάσταση των πρώτων 25 χλμ. δικτύου, καθώς είναι βέβαιο ότι το παρόν δίκτυο υδροδότησης είναι παλιό. Την αμέλεια της προηγούμενης διοίκησης, η οποία επί σειρά ετών δεν προχώρησε σε καμία αντικατάσταση δικτύου, «χρεώνεται» η παρούσα, πολύ περισσότερο όμως οι ίδιοι οι καταναλωτές. Ιδιαίτερα μάλιστα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που στην παλαιότητα του δικτύου προστίθενται και οι συνεχείς αυξομειώσεις της πίεσης λόγω θερινών διακοπών.
Η ΕΥΑΘ Α.Ε. είναι εντολοδόχος των δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος και λύνει τα επιμέρους προβλήματα σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές και τις τοπικές κοινωνίες, αντιλαμβανόμενη το νερό πρωτίστως ως κοινωνικό αγαθό. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις προεκλογικές αγωνίες ενός εκάστου αιρετού".