Εκστρατεία προετοιμασίας της κοινής γνώμης έχει εξαπολυθεί από το Μαξίμου. Κύριο μήνυμα ότι σε μία τέτοια χρονική στιγμή, ό,τι και να εξαγγελθεί υπέρ των εργαζομένων, είναι σημαντική υπόθεση. Την ίδια στιγμή, η Τρόικα έχει στείλει το μήνυμα πως ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι έχοντες για την κρίση.
Μέσα στις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη -και μάλιστα στην ημερομηνία κλειδί για το ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτεμβρίου- ο Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει το σύνολο των "πράσινων" υποψηφιοτήτων ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Παράλληλα, αναμένεται να παρουσιάσει το λεγόμενο κοινωνικό πακέτο, που θα αποτελέσει το αντίβαρο στους πολύ σκληρούς όρους του Μνημονίου.
Πάντως ήδη κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ περνούν το μήνυμα πως το πακέτο θα είναι... μικρό. Από την άλλη πλευρά, οι πολιτικοί αντίπαλοι του κινήματος υπογραμμίζουν πως όχι απλώς θα είναι μικρό, αλλά θα είναι... ένα πουκάμισο αδειανό.
Το Μαξίμου περνά το μήνυμα πως οι προετοιμασίες ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είναι πυρετώδεις. Οι ίδιες πηγές διαρρέουν ότι στα εγκαίνια της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει μια φιλόδοξη όσο και πειστική αναπτυξιακή πρόταση με στόχο την καταπολέμηση της ύφεσης, του υπ' αριθμόν ένα κινδύνου για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.
Οι παραγωγικές τάξεις, όμως, δίνουν την απάντηση: "Θα έχουμε μια εξαγγελία 10 μήνες μετά τις εκλογές,, η οποία θα εφαρμοστεί... 13 μήνες μετά τις εκλογές, στην αρχή του 2011. Η κυβέρνηση καθυστέρησε αδικαιολόγητα να στηρίξει την ανάπτυξη και πρέπει να πάρει γενναία μέτρα για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα"...