Απίστευτη παραδοχή του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΥΑΘ Α.Ε., Νίκου Παπαδάκη! Όπως παραδέχτηκε, σε συνάντηση που είχε με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών «Θεσσαλονίκη – η πόλη μπροστά», Νίκο Ευθυμιάδη ο μόνος λόγος που η πόλη δεν αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα προβλήματα υδροδότησης είναι η αύξηση των ποσοτήτων νερού στους ταμιευτήρες λόγω των βροχοπτώσεων των τελευταίων μηνών!
Το αντικείμενο της συνάντησης των δύο ανδρών ήταν οι μεγάλες ελλείψεις στις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με δελτίο τύπου του κ. Ευθυμιάδη, "το μέγεθος των προβλημάτων, αλλά και η τραγικότητα της κατάστασης στο τομέα της ύδρευσης όπου οι καταναλωτικές ανάγκες αυξάνονται ραγδαία, επισημάνθηκε από τον ίδιο τον κ. Παπαδάκη ο οποίος τόνισε ότι ένας ολόκληρος σχεδιασμός έργων που θα βελτιώσει τις παροχετευτικές δυνατότητες της Εταιρίας καρκινοβατεί και ο μόνος λόγος που η πόλη δεν αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα προβλήματα υδροδότησης είναι η αύξηση των ποσοτήτων νερού στους ταμιευτήρες λόγω των βροχοπτώσεων των τελευταίων μηνών"!
Ανάλογα δραματικές είναι οι συνθήκες και στον τομέα της αποχέτευσης. Όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης των δύο ανδρών, ο μοναδικός Κεντρικός Αποχετευτικός Αγωγός δεν επαρκεί, με συνέπεια να υπερχειλίζει όταν σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις. Αυτός, εξάλλου, είναι ο λόγος που, μετά από κάθε καταιγίδα, η εικόνα του Θερμαϊκού Κόλπου μπορεί επιεικώς να χαρακτηριστεί ως τραγική, καθώς στην επιφάνειά του επιπλέουν ακόμη και πνιγμένα τρωκτικά...
Όπως επισημαίνεται στο δελτίο τύπου του κ. Ευθυμιάδη, "καθώς η λειτουργία του Βιολογικού στον Γαλλικό είναι προβληματική, τα ακατέργαστα λύματα οδηγούνται στην θάλασσα. Το πρόβλημα αυξάνεται από την Μονάδα Κατεργασίας των Αποβλήτων της ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου που υπολειτουργεί και στέλνει τα λύματα της περιοχής στην παρακείμενη τάφρο και στην συνέχεια στον Θερμαϊκό".
Όπως επεσήμαναν οι αρμόδιοι στον κ. Ευθυμιάδη, αν δεν υπάρξει παρέμβαση για την βελτίωση της κατάστασης δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για την αναγέννηση της θάλασσας της πόλης. «Η νέα Δημοτική αρχή οφείλει να παρέμβει αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της και όχι να αδιαφορεί μεταθέτοντας τις σε άλλους» τόνισε ο κ. Ευθυμιάδης. Και υπογράμμισε ότι στην περίπτωση που εκλεγεί, σε στενή συνεργασία με τους φορείς της πόλης και με την ΕΥΑΘ Α.Ε. θα δημιουργήσει ενιαίο μέτωπο για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και απόδοση στην πόλη και τους ανθρώπους της όλων όσων τους οφείλονται.