Το εορταστικό σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου βρίσκει πολλούς να παραθερίζουν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Φεστιβάλ και συναυλίες ζωντανεύουν την πολιτιστική δράση σε νησιά και περιοχές της χώρας και δίνουν ραντεβού για αυτό το παρασκευοσαββατοκύριακο.

Την Παρασκευή 13 Αυγούστου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής(φωτογραφία) δίνουν μια συναυλία στο Αμφιθέατρο της Σίβηρης στη Χαλκιδική παρουσιάζοντας την καινούργια τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Φανερά – Μυστικά». Το δίωρο πρόγραμμά τους συμπληρώνουν τραγούδια παλιά και αγαπημένα από τη μουσική πορεία και των δύο καλλιτεχνών.

Την ίδια ημέρα, ο κρητικός λυράρης Ψαραντώνης ανεβαίνει παρέα με το συγκρότημά του στην Παναγία Γκαρικά της Κερατέας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Μουσικές του κόσμου στον ελαιώνα της Κερατέας» για να μεταφέρει την κρητική παράδοση στους πιστούς του φίλους.


Το Σάββατο 14 Αυγούστου, η Χάρις Αλεξίου συναντά τη Μάρθα Φριντζήλα στο Φεστιβάλ Σάνης, στη Χαλκιδική και υπόσχονται ένα μελωδικό ταξίδι σε παλιούς ήχους αλλά και καινούργιες συνθέσεις.

Στη Σκόπελο, την ίδια ημέρα, οι Locomondo ανεβαίνουν στη σκηνή του «Ανοιχτού Θεάτρου Δημοτικού Σχολείου» με ρέγκε ξεσηκωτική διάθεση ενώ η Λιζέτα Καλημέρη παρουσιάζει στη Σπηλιά Ηρακλείου για δύο βραδιές, στις 14 και 15 Αυγούστου, ένα πρόγραμμα βασισμένο στη λαϊκή και παραδοσιακή ελληνική μουσική αλλά και στην προσωπική της δισκογραφία παρέα με τον Δημήτρη Λάππα.