Σε κλοιό ανταγωνιστών, που σφίγγει όλο και περισσότερο, βρίσκεται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο συν τοις άλλοις έχει να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα, που απορρέουν από τη λειτουργία των σιδηροδρομικών μεταφορών και των τοπικών τελωνειακών υπηρεσιών. Αυτό υποστηρίζει σε σημερινό της θέμα η εφημερίδα "Ημερησία", το οποίο υπογράφει ο Δημήτρης Διαμαντίδης.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι "η βουλγαρική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για την πιθανότητα παραχώρησης του λιμένα της πόλης Βάρνα, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Αλεξάντερ Τσβέτκοφ. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι το σχέδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου, ενώ οι εξελίξεις σχετικά με την παραχώρηση του λιμένα αναμένεται να τεθούν σε «τροχιά» υλοποίησης στο τέλος του 2010. Η ενδεχόμενη παραχώρηση του λιμένα της Βάρνας πιθανότατα θα συνδυαστεί με την υλοποίηση επενδύσεων ανάπτυξης του βουλγαρικού λιμανιού".
Όσον αφορά το λιμάνι της συμπρωτεύουσας, το ρεπορτάζ αναφέρει πως "εξαιτίας της πλημμελούς λειτουργίας του ΟΣΕ, αλλά και των τελωνειακών υπηρεσιών, ελλοχεύει κίνδυνος απώλειας ποσοστού έως και 80% της ετήσιας διακίνησης συμβατικών φορτίων" και προσθέτει ότι "μεγάλοι πελάτες του ΟΛΘ, οι οποίοι διακινούν συμβατικά φορτία, αρχίζουν να εξετάζουν σοβαρά (κάποιοι υλοποιούν ήδη σχετικά πιλοτικά δρομολόγια) το ενδεχόμενο χρήσης άλλων γειτονικών ανταγωνιστικών λιμανιών, όπως του Μπορ στο Μαυροβούνιο και του Δυρραχίου στην Αλβανία".