Κοινό σχέδιο δράσης επεξεργάζονται οι διοικητές και οι πρόεδροι των τεσσάρων μεγαλυτέρων ταμείων της χώρας με σκοπό τον περιορισμό των δαπανών και την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής. Το σχέδιο απασχόλησε τη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο διοικητής του ΟΑΕΕ Γεράσιμος Βουδούρης, ο διοικητής του ΟΓΑ Παναγιώτης Πέτρουλας και ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ Κυριάκος Σουλιώτης.
Στη μάχη κατά της εισφοροδιαφυγής τα ταμεία μελετούν να ρίξουν ως δέλεαρ προς τους επιχειρηματίες τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, από το 2012, με την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί με το πρόγραμμα της ρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση και που θα ισχύσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2010. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό τα ταμεία μελετούν να προχωρήσουν σε διαφημιστική καμπάνια για να πείσουν τις επιχειρήσεις ότι πρέπει να προχωρήσουν στη ρύθμιση των χρεών τους.
Επιπλέον, συζητήθηκε η δημιουργία κοινών ομάδων εργασίας που θα εκπονήσουν σχέδιο ενεργειών εφαρμογής ενιαίων δράσεων ελέγχου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και των δαπανών υγείας. Στο πλαίσιο αυτό θα συσταθούν, σύμφωνα με το διοικητή του ΟΓΑ, δύο με τρεις ομάδες που θα εξετάσουν όλα τα θέματα.
Ακόμα, συζητήθηκε η εφαρμογή ενιαίων κανόνων για την πληρωμή συντάξεων, από την 1η Ιανουαρίου 2011, με την απογραφή του συνόλου των δικαιούχων σύνταξης. Για το θέμα αυτό ο διοικητής του ΟΑΕΕ τόνισε ότι γίνεται στο ταμείο του έρευνα για να διαπιστωθεί εάν καταβάλλονται συντάξεις σε άτομα που έχουν πεθάνει, επισημαίνοντας ότι στο έργο αυτό θα πρέπει να συνεργαστούν και τα ληξιαρχεία. Αναφορικά με τις συντάξεις του ΟΑΕΕ είπε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή τους μέχρι τέλος χρόνου, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα που θα χρειαστούν δεν θα ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ.