Πανηγυρίζει ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, μετά το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) του υπουργείου Υγείας, που αφορά τον έλεγχο ο οποίος ακολούθησε καταγγελίας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν.Θεσσαλονίκης κατά της διοίκησης του δήμου Συκεών και της Δημοτικής Επιχείρησης «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Συκεών» για οικονομικές ατασθαλίες και κακοδιοίκηση στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου, όπως και για «επικίνδυνες καταστάσεις» για την ασφάλεια των νηπίων.
Κι αυτό επειδή, σύμφωνα με το πόρισμα, η καταγγελία "κρίνεται αβάσιμη". Όλη; Όχι, βέβαια. Γιατί το θέμα δεν τελείωσε εδώ, αφού, όπως αναφέρεται και στο πόρισμα, "τα λοιπά σημεία (σ.σ. της καταγγελίας) δεν εξετάστηκαν, διότι ερευνώνται με παράλληλο έλεγχο που διενεργεί το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης". Αβάσιμα, όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση του δήμου Συκεών, κρίθηκαν τα σημεία της καταγγελίας που αφορούσαν τον αριθμό των υπαλλήλων (μόνο σε έναν παιδικό σταθμό από τους 11 που έχει δημιουργήσει η διοίκηση Δανιηλίδη υπήρχε ένα κενό κι αυτό καλύφθηκε τις μέρες του ελέγχου από τον δήμο), τον τρόπο παρασκευής του φαγητού, τη διάθεση του συσσιτίου και σε άλλο πρόγραμμα (σ.σ. "Βοήθεια στο Σπίτι") εκτός παιδικών σταθμών χωρίς να διαφυλάσσονται οι κανόνες υγιεινής, η επάρκεια και η υγιεινή των χώρων -κι άλλα παρόμοια.
Απομένει, τώρα, το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, για να μπορεί να πανηγυρίζει με το δίκιο του, ο δήμαρχος Συκεών. Για αυτόν το δεύτερο έλεγχο, το δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες, ο δήμος Συκεών, δεν ενημερώνει. Αντίθετα, μας ενημερώνει για την αντίδραση του δημάρχου Συκεών:
«Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν ότι όχι μόνο δεν μας φοβίζουν οι πάσης φύσεως έλεγχοι, αλλά τους επιζητούμε κιόλας. Μας λυπεί, ωστόσο, το γεγονός ότι ορισμένοι -ευτυχώς μια ελάχιστη μειοψηφία- συνδικαλιστές επιμένουν στην τακτική της συκοφαντίας, των βαρύγδουπων αλλά χωρίς αντίκρισμα καταγγελιών και τη συνεχή άρνηση της πραγματικότητας», δηλώνει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, και προσθέτει:
«Όσο, λοιπόν, κι αν προσπαθούν κάποιοι για το αντίθετο, εμείς παραμένουμε στο πλευρό της μισθοσυντήρητης οικογένειας, διασφαλίζοντας άριστες συνθήκες φιλοξενίας, φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά. Θα είμαστε χρήσιμοι, κι ας μην είμαστε πάντα ευχάριστοι για όλους».
Αυτό το "προτιμώ να είμαι χρήσιμος κι όχι ευχάριστος" να δείτε ποιος το έλεγε...